Vođa Hamasa tvrdi da su spremni na dugi rat: Poslao poruke koje će svi čuti

Šef političkog ureda Hamasa rekao je da su snage otpora u Pojasu Gaze spremne na produljeni rat s izraelskom vojskom. U snimljenom govoru, Ismail Haniyeh pohvalio je otpornost palestinskog naroda i koordinaciju frakcija otpora “kako bi se raspršile sposobnosti izraelske vojske i oslabile na više frontova”.

“Ako neprijatelj želi dugu bitku, naš kapacitet za to je veći od našeg neprijatelja, a naš će otpor imati odlučujuću riječ u tome”. Istaknuo je “pobjede koje su ostvarili pripadnici otpora na terenu u Pojasu Gaze,” dodajući “heroji otpora ispisuju stranice slave u Gazi, usporedivi sa svojim kolegama u herojstvu, hrabrosti i odvažnosti, zadajući bolne udarce neprijateljskoj vojsci i njenim vozilima”.

“Svijet će svjedočiti kako brigade Al-Qassama i frakcije otpora pobjeđuju izraelsku okupaciju u Gazi, kao što su to učinile prije 18 godina”, rekao je, misleći na izraelsko povlačenje iz Gaze 2005. godine. “Neće požnjeti ništa osim više neuspjeha, razočarenja i poraza”.

Izrael tvrdi da će iskorijeniti Hamas ‘u Gazi i širom svijeta’Haniyeh nadalje tvrdi da su “stanovnici Gaze osujetili neprijateljske ciljeve i planove za raseljavanje ili prisilno vraćanje talaca”. S druge strane, pozvao je na provedbu rezolucija hitnog arapsko-islamskog samita održanog u saudijskoj prijestolnici Rijadu prije nekoliko dana, posebice onih koje se odnose na “trenutačno zaustavljanje agresije, ukidanje opsade Gaze, zaštitu svetinja i shvaćanje težnje našeg naroda za slobodom, povratkom i neovisnošću”. Također je istaknuo važnost “brzog sazivanja odbora sastavljenog od nekoliko zemalja koji će pratiti provedbu odluka donesenih na summitu”.

Izrael tvrdi da su vođe Hamasa pokrenuli napade i da sada žrtvuju svoje stanovništvo dok se oni kao i njihove obitelji kriju u Turskoj i Kataru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI