ZAPAD MOŽE NAMETNUTI NOVE SANKCIJE RUSIJI? Iako Putin pobjeđuju u pregovorima sa SAD-om

Američki komentator Avraham Shama, u članku objavljenom u mediju The Hill navodi kako ruski predsjednik Vladimir Putin opet pobjeđuje u aktualnim pregovorima sa SAD-om i da će zahtijevati od Zapada da potvrdi rusku sferu utjecaja – sve dok SAD ne budu željele razmotriti korištenje sile kako bi ga odvratile od njegovog velikog plana za rekonstrukciju Sovjetskog Saveza, piše portal Geopolitika.news.

Autor navodi kako će na kraju Putin uspostaviti nazočnost u Ukrajini i biti dobrodošao u Bjelorusiji i Kazahstanu, ali da tu neće stati, i da će u međuvremenu dobiti još više simpatizera kod kuće i među američkim konkurentima u svijetu.

Smatra kako SAD nikada neće pristati da prostor ex SSSR-a minus tri baltičke države bude ruska sfera utjecaja i da oni tamo odlučuju o obrambenim i drugim politikama, ali da činjenica da Putin, “čelnik zemlje čija je ekonomija mala kao talijanska, može pozvati partnere SAD-a i NATO-a s takvim zahtjevom na stolu govori: Putin ima prednost”.

Također smatra kako je moguća opcija i da Zapad odbije Putinove zahtjeve i nametne nove sankcije Rusiji – dalekosežne, kakve SAD do sada nisu pokretale.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI