Agrokor u raljama Rockfellerovog Blackstonea!

Zeljko Lukunic/PIXSELL

I sva ta hrvatska pamet u HNB-u, hrvatskoj Vladi, ministarstvima, tužilaštvima, policiji, fakultetima, institutima, savjetničkim firmama nije dovoljna da bi riješila što je ista ta korupcionaška, klijentelistička pamet zakuhala, pa stoga moramo (građani Hrvatske) plaćati reket Alix Partnersu, PJT partnersu, koji su u funkciji spašavanja kapitala Velikog brata, a to ima basnoslovnu vrijednost

Posljednja previranja u Agrokoru oko naknada savjetnicima u postupku restruktuiranja, u priču uvodi i firmu PJT partners iz New Yorka, koju je kompanija Knighthead Capital Management angažirala za savjetnika u naplati Agrokorovih obveznica, a koja bi trebala izaći iz vjerovničkog vijeća Agrokora i postati savjetnik izvanredne uprave Agrokora za višemilijunske iznose. Običan građanin, vjerojatno, više niti ne može pratiti sva ta silna imena kompanija, banaka, savjetnika koja se pojavljuju od nastanka afere Agrokor. Knighthead Capital Management, Madison Pacific, VTB, Sberbank, Alvarez and Marshall, Alix Partners, JPT partners, samo su neka od imena kompanija i banaka koja se pojavljuju u medijima, a za koje najveći dio građana do nedavno nije znao za njihovo postojanje, a kamoli za njihova specifična znanja koja su skupa kao zlato.

Uvjeravanja našeg bivšeg ministra financija, Škegre, u nedavnom intervju kako su to posebno vrijedna znanja savjetnika u procesu restruktuiranja Agrokora koja nije moguće steći u hrvatskom obrazovnom sustavu, niti ih ima na hrvatskom tržištu ekonomskih savjetnika, nimalo ne djeluju uvjerljivo.
Glorificiranje upotrebe osnovnih matematičkih znanja i umijeća pregovaranja u procesu nagodbe oko aktive i pasive Agrokora, očito ima ulogu da opravda nevjerojatne iznose za savjetničke usluge koje je njegov nekadašnji direktor, Ante Ramljak (Škegrin fond Quaestus), isplaćivao u prošloj godini, a nastavio nemilice isplaćivati i u ovoj godini. Čudno je kako su to hrvatski političari, guverneri, premijeri, ministri, župani, gradonačelnici uspjeli u hrvatskim i regionalnim okvirima stvoriti i održavati takvog mastodonta za kojeg su pisani zakoni, uredbe a sudovi sa strahom držali predmete u ladicama u kojima je Agrokor ili neka njegova firma bili tužena strana.

Prvo treba namiriti političare i uhljebe


I sva ta hrvatska pamet u HNB-u, hrvatskoj Vladi, ministarstvima, tužilaštvima, policiji, fakultetima, institutima, savjetničkim firmama nije dovoljna da bi riješila što je ista ta korupcionaška, klijentelistička pamet zakuhala, pa stoga moramo (građani Hrvatske) plaćati reket Alix Partnersu, PJT partnersu, koji su u funkciji spašavanja kapitala Velikog brata, a to ima basnoslovnu vrijednost. Kad je trebalo varati banke, revizorske kuće, osiguranja, kompanije za interese korumpirane interesne udruge poduzetnika Todorića i političara, onda je HNB žmirio na oba oka, državna Porezna uprava potvrđivala lažna financijska izvješća, Cvitan je zapošljavao sina u Agrokoru, pa nije mogao biti nadležan, a svu tu laž u paketu po svjetskim financijskim središtima prodavao je ministar financija, Marić! I onda je u hrvatskoj državi najveći krimen koji treba iskorijeniti, rad hrvatskog čovjeka na crno koji ugrožava ustroj države, a ne politička vrhuška koja je opteretila rad običnog čovjeka silnom količinom uhljeba u državnim poduzećima i institucijama, da običan radnik mora strahovati hoće li na kraju uopće dobiti svoju zarađenu plaću, jer prvo treba namiriti političare i uhljebe prikupljajući poreze od običnih građana jer oni drže kasu i glasove!

I stoga je čudno da naš predsjednik Vlade ne zna za koga rade guverner Vujčić, potpredsjednica Dalić, povjerenik Ramljak, Knighthead, Alix Partners, PJT partners, pa mora ispitati savjetničku aferu!Ako je još u nedoumici, mi ćemo mu pripomoći da shvati.
Hrvatska država je u jednom bankarskom Blitzkriegu devedesetih godina skupo restruktuirani bankarski sektor od strane države (blizu 100 milijardi kuna) prodala za simbolične iznose (5,5 milijardi kuna) svoje glavne banke i time izgubila svoju monetarnu samostalnost, jer se 95 posto bankarkog sektora našlo u vlasništvu inozemnih banaka. Zanimljivo je da glavni protagonisti predaje hrvatskih banaka (Škegro, Škreb, Prka, Luković) još uvijek s HNB-om imaju dominantnu poziciju u kreiranju hrvatske ekonomske politike i danas, pa ne čudi da i dvadeset godina poslije hrvatski čovjek ne vidi perspektivu u vlastitoj državi, nego je prisiljen na ekonomsku imigraciju.
Iste te banke, zajedno sa Šeksovom i Hanžekovićevom ovršnom mafijom, u proteklom razdoblju ostvarivali su extra profite koje su transferirali u inozemne banke matice, odnoseći kapital građana ponekad stvaran i generacijama.

Moć svjetskoga globalnog poretka

Zahvaljujući HNB-u koji je dopuštao mnoge nelegalne poslove u vezi s poslovanjem Agrokora i izložio domaći bankarski sektor riziku vrijednim blizu 10 milijardi kuna kroz direktno i indirektno financiranje Agrokora, ugrožene su i pozicije inozemnih matica banaka, pa je Veliki brat krenuo u akciju spašavanja svojih plasmana u Agrokoru da ne bi izvukao deblji kraj u obračunu s ruskim kapitalom za kojim je Todorić posegnuo neprihvativši uvjete financiranja kupnje Mercatora od strane zapadnih banaka.
Stoga ne čudi toliki broj kompanija uključenih u spašavanje plasiranog kapitala u Agrokoru. Međunarodnim financijskim ekspertima vrlo lako je uočljiva pozadina svih tih firmi koje su sve bez izuzetka povezane za Rockfellerovim investicijskim i bankarskim interesima. I sam PJT partners, kao Knightheadov savjetnik, dio je CVC Capital Partnersa u vlasništvu Rockfellerove Citicorp koja ima vlasništvo u Rockfellerovom fondu Blackstone, koji služi za sekundarna financiranja kao u slučaju Agrokora i Knightheada. Zato je i tako visoka cijena savjetničkih usluga u slučaju AlixPartners i PJT partners, jer su to globalni svjetski reketari pojedinaca, kompanija i država koji često koriste lokalne igrače da bi priča bila provarljivija, pa onda oni kao Škegro pušu u njihov i svoj rog!

I tako već duže od 100 godina na svim kontinentima ove planete!

To je taj globalni svjetski poredak koji funkcionira po principima moći otkad je ljudi i svijeta, a mi kao mala puzzlica trebamo biti sretni da u svemu tome sudjelujemo kroz prizmu privida nacionalne države reducirane državnosti, čije oblike moramo prepoznavati u svakodnevnim pojavnim oblicima kompleksnog političkog i gospodarskog života 21. stoljeća, s mudrošću da životnost hrvatskog naroda bude razvijana i zadržana u okvirima nacionalne države za generacije koje dolaze!

A na kraju će to sve platiti hrvatski građani kad nakon restruktuiranja mnogi od zaposlenih u Agrokoru, zaposlenih kod posrnulih dobavljača i njihovih dobavljača, završe na Zavodu za zapošljavanje! A tamo, nažalost, neće završiti svi korumpirani hrvatski političari i dužnosnici, koji će uživati u opljačkanoj imovini u nekažnjenom zajedničkom zločinačkom poduhvatu pljačke hrvatske države i građana! Bez skrupula, s desnicom na hrvatskom srcu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI