Glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka postaje glasnogovornik HEP-a!?

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Kako neslužbeno doznajemo, glasnogovornik HDZ-a i nekadašnji urednik na Hrvatskoj televiziji Ivan Jabuka uskoro prelazi na novo radno mjesto. Andrej Plenković osigurao mu je mjesto glasnogovornika HEP-a, tvrtke koja, iako pod HNS-ovom kontrolom, redovno uhljebljuje i cijelu plejadu istaknuti HDZ-ovaca. Tako bi Jabuka trebao preći u HEP već idući mjesec na plaću od 20-tak tisuća kuna

Nakon uspješne karijere u HDZ-u Ivan Jabuka nastavlja dalje – odlazi u korporativni svijet. Točnije Hrvatsku elektroprivredu, na mjesto glasnogovornika te državne tvrtke. Kako neslužbeno doznajemo, upravo je mjesecima molio aktualnog premijera Andreja Plenkovića da se makne iz politike, a nakon što nije uspio dobiti mjesto glasnogovornika Vlade budući da je to mjesto pripalo Sunčani Glavak koja nije uspjela ugrabiti još jedan mandat u Saboru, odlučio se povući iz svijeta politike.

U HDZ je došao nakon karijere televizijskog urednika, pa iako je slovio kao veliki ljevičar i prijatelj s Acom Stankovićem i cijelom plejadom lijevo orijentiranih novinara, Goran Radman ga nije volio. Da stvar bude gora, premjestio ga je u tada desničarsku emisiju Studio 4, s omraženim Jozom Barišićem, Tončicom Čeljuskom i Ružicom Renić. Emisiju je vodio i ubrzo prešao u sasvim drugi klan, pa njegov odlazak u HDZ nije bilo preveliko iznenađenje za dobre poznavatelje prilika. Kako je bio u dobrim odnosima s većinom ljevičara u medijima, Tomislav Karamarko zaključio je da mu je takav glasnogovornik prijeko potreban, kako bi poboljšao komunikaciju u javnosti i maknuo se s liste najomraženijih političara u Hrvatskoj.

Niti je Jabuka Karamarku promijenio imidž niti je uspio dobiti izbore HDZ-u ali ga je novi predsjednik stranke Andrej Plenković odlučio ostaviti u stranci, u kojoj je posljednjih mjeseci radio minorne poslove organizacije stranačkih press-konferencija i lokalnih susreta.

Kako je uspio nagovoriti Plenkovića da ga prebaci u HEP u kojem će imati duplo veću plaću nego u HDZ – ostaje nepoznanica, no neslužbeno doznajemo kako premijer ima svog čovjeka za mjesto glasnogovornika, pa je jasno da mu Jabuka više nije potreban.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI