Iza svakog uspješnog političara stoji Milijan Brkić!

Faccebook

O Milijanu Brkiću, drugom čovjeku u HDZ-u, da sada su ispričane brojne priče.Tako se pričalo da je zahvaljujući njemu, Karamarko u svibnju 2012. godine postao predsjednik HDZ-a. On je, naime, u dramatičnom pripetavanju s protukandidatom Milanom Kujundžićem te svibanjske noći prije šest godina, samo za nekoliko glasova više postao nasljednik Jadranke Kosor. A legenda kaže da je tih presudnih nekoliko glasova više Karamarku donio upravo Brkić koji je s puta vraćao članove stranke kako bi glasali za Karamarka. Brkić je svoje nadnaravne moći pokazao i kada je Kolinda Grabar Kitarović postala predsjednica RH i to u dramatičnom drugom krugu u srazu s dotadašnjim predsjednikom Ivom Josipovićem. Danas mediji pišu da Brkić kontrolira HDZ, pa se ti isti mediji pitaju, ako je to točno, zašto onda Brkić ne bi bio premijer? Pa zato, tvrde insajderi,što Brkić, kako bi to rekao legenradni Ćiro, naprosto nema kuraži, izaći i boriti se, nego će stalno djelovati i spletkariti iz sjene, kako bi što duže ostao u političkom sedlu.

Prolazi još jedan tjedan a pitanje svih pitanja koje lebdi nad glavama hrvatskih građana jeste hoće li Plenković opstati ili pasti? Hoće li Pupovac Plenkoviću okrenuti palac dolje i što će napraviti Ivan Vrdoljak? Ma ne, konstatiraju potom mainstrem mediji, koalicijski partneri neće rušiti Plenkovića jer na sljedećim izborima ne bi dobili ni 1,5 potpore hrvatskih građana.
Zapravo, jedini je problem unutar samog HDZ-a, odnosno, hoće li Plenkovića rušiti njegovi brojni oponenti u stranci. A Plenković svezanih ruku i nogu, u premijerskoj fotelji samo nemoćno gleda okolo sebe tko će prvi povući okidač za njegovo rušenje i moli Boga da se kojim čudom provuče do redovnih izbora i onda petama da vjetra put Bruxsellesa.

U najkraćem, konstatiraju mediji, postalo je neodrživo da stalno živimo u napetosti i da još jedan vikend u godini dočekujemo s jeftinom dilemom hoće li maknuti nekog političara, u ovom slučaju premijera, hoće li to biti odmah, ili će proći još koji mjesec, hoće li sve biti popraćeno eksplozivnim govorancijama i bacanjem vaza ili će se koristiti jastuci i prigušivači, hoće li još jedan političar na najodgovornijoj funkciji biti brutalno odbačen tako da će mu se javni prostor ubuduće svesti samo na privatno oglašavanje na Twitteru ili Facebooku ili će egzekutori kod Plenkovića milostivo učiniti iznimku pa mu dati da se vrati na neku europsku plaću i da ga se previše ne poteže i ne dira.
A glavni egzekutor koji bi Plenkoviću mogao presuditi jeste njegov zamjenik Milijan Brkić, koji je proteklih godina i mjeseci u medijima dobivao nadnaravne moći. Tako se pričalo da je zahvaljujući Milijanu Brkiću, Tomislav Karamarko u svibnju 2012. godine postao predsjednik HDZ-a. Karamarko je, naime, u dramatičnom pripetavanju s protukandidatom Milanom Kujundžićem te svibanjske noći prije šest godina, samo za nekoliko glasova više postao nasljednik Jadranke Kosor.
A legenda kaže da je tih presudnih nekoliko glasova više, Karamarku donio upravo Milijan Brkić koji je s puta, usred noći, vraćao članove stranke kako bi glasali za Karamarka. Od tada Brkić postaje Karamarkova desna ruka, čovjek od njegova najvećeg povjerenja, pa su mnogi u stranci govorili da Brkić upravlja strankom te da bi Karamarko bez njega bio ‘izgubljen u svemiru’.

Usporedno s tim pričama Brkićeva moć u stranci je sve više rasla, a Brkić je svoje nadnaravne mogućnosti pokazao i kada je Kolinda Grabar Kitarović postala predsjednica RH i to u dramatičnom drugom krugu u srazu s dotadašnjim predsjednikom Ivom Josipovićem. Taj gotovo nevjerojatni uspjeh Kolinde Grabar Kitarović opet je pripisan Milijanu Brkiću koji je, pisali su tada mediji, odradio golemi dio posla na terenu da danas na Pantovčaku više ne stoluje Ivo Josipović. Već se tada u stranačkim kuloarima proširila priča kako iza svakog uspješnog političara u HDZ-u stoji Milijan. Jer da nije bilo njega ni Karamarko ne bi 2012. godine postao predsjednik HDZ-a, a niti Kolinda Grabara Kitarović ne bi postala, nekoliko godina poslije, predsjednica države. A kada je Karamarko pao srušivši svoju Vladu 2016. godine vjerujući da će u Saboru novim preslagivanjem ruku, spriječiti izvanredne izbore, opet su stranački kuloari a i mediji brujali da je on pao jer više iza njega nije stajao Milijan Brkić. Tada se počelo špekuliratoi da će konačno taj svemogući gospodin preuzeti stranku i napokon izaći iz sjene drugog čovjeka u HDZ-u.
A onda se pojavio Šeks i svojim malim prstom najavio novu eru u stranci s novim ‘briselskim dečkom koji obećava’ Andrejem Plenkovićem. I bi tako.
Ali i tada su mediji pisali da će Plenković proći ukoliko ga podrži Milijan Brkić. Danas, kada se svezanom Plenkoviću opasno ljulja premijerski stolac, opet se špekulira da sve konce, kojim je Plenković vezan, u svojim rukama drži upravo on – neprikosnoveni Milijan Brkić. Ta mantra o Brkiću Veličanstvenom već je postala zamorna i već dobrano iritira ne samo članove HDZ-a nego i šire.
Zbog toga se mainstrem mediji pitaju, ako je točno da Brkić kontrolira HDZ, ako HDZ zaista diše pretežno kao Brkić, ako Brkić drži ključeve većine, zašto onda Brkić ne bi bio premijer?Stranka koja ne želi u rasulu i međusobnim podmetanjima dočekati izbore nakon kojih će morati raditi nesnosne kompromise živim zidovima i mostovima, morala bi što prije svom vojniku Brkiću reći: izađi i bori se. Ili nas pusti na miru. No, dobri poznavatelji lika i djela Milijana Brkića, smatraju da on neće izaći i boriti se, jer on za to, što bi rekao legendarni Ćiro Blažević, naprosto nema kuraži, nego će stalno djelovati i spletkariti iz sjene, kako bi što duže ostao u političkom sedlu.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI