Je li ovih dana Pelješki most označen kao teroristička meta?

YouTube

Ruku na srce, Jugoslavija je bila podnošljivija država od ovakve BiH, pa se ipak morala raspasti.

Most je simbol povezivanja. Bosanski muslimani nametnuli su Hrvatima u BiH predstavnika koji namjerava tužiti Hrvatsku zbog gradnje hrvatskog Pelješkog mosta u Hrvatskoj. Iracionalno podizanje napetosti između katolika i muslimana u BiH ide za tim da pokvari njihov podnošljiv suživot u Hrvatskoj. Pogrešna retorika komšije Komšića može dovesti do toga da neki fanatik označi Pelješki most kao terorističku metu.

Na oštre prijetnje iz komšiluka hrvatski (?) premijer Andrej Plenković trebao je oštro uzvratiti. Nikoga ne trebamo uvjeravati koliko je apsurdna situacija da komšija Komšić oženjen komšinskom u tročlanom Predsjedništvu BiH predstavlja hrvatske susjede. Ne možemo takve odnose stavljati u Ustav BiH, ali zato kultura ustavnog ponašanja traži da o takvim odnosima vodimo računa. Komšiju Komšića nametnuli su susjedima Hrvatima komšije bosanski muslimani na temelju neustavnog izbornog zakona, koji je opstrukcija Daytonskoga sporazuma, sve na štetu Hrvata koji nisu u mješovitim brakovima i onih koji ne žive u mješovitim obiteljima. Nevjerojatna je ta umišljenost Željka Komšića – uzima sebi za pravo da kao zanemarivi pojedinac određuje višemilenijskoj i katoličkoj Hrvatskoj gdje će graditi svoje mostove. Što će uslijediti nakon što takozvani Bošnjaci pokore cijelu BiH? Hoće li se nakon toga proglasiti nacijom Dalmoša? Imamo više triper situacija.

(1) Jesu li ateisti i pripadnici mješovitih brakova konstitutivna skupina u BiH i trebaju li imati svog zastupnika u predsjedništvu BiH? Apsurd izbora ateiste Željka Komšića za predstavnika katolika u BiH najbolje je izrazio sam Komšić sa svojom porukom tamošnjim Hrvatima: “Nemate nikakvog razloga za strah”. Zašto su Hrvati u strahu, ako su ga oni izabrali? A u strahu su i Hrvati u susjednoj Hrvatskoj. Komšićeve besmislene prijetnje iz BiH glede Pelješkog mosta lako mogu postati okidač za terorističke akcije. Kada se vlast počne ponašati iracionalno, što očekivati od fundamentalista? Ne zanima nas što je Franjo Tuđman obećao Aliji Izetbegoviću! Ako je to istina, Tuđman je obećao tuđe. Takvi pokloni ne prolaze niti među braćom, pa niti uz ovjeru javnog bilježnika. Najveća mana svih čelnika u Zagrebu i Sarajevu je što se ponašaju kao da su RH i BiH njihove privatne prćije. Hrvatski su i hrvatski otočići. I nije Tuđman jedini krivac za Daytonsku perverziju. Republiku Srpsku u BiH potpisao je i Alija Izetbegović. Ne trebamo zaboraviti činjenicu da su Srbijanci i Srbi izvršili atentat na Ferdinanda Habsburškog u Sarajevu da tako spriječe prirodan povratak hrvatske maternice u Hrvatsku.


(2) Problem zapravo dolazi od nevjerojatne činjenice da niti u Hrvatskoj nemamo svoje predstavnike. A takvi dopuštaju da komšije komotno krstare po Hrvatskoj kao arbitri za civilizacijska pitanja, da drže svoje prodike i teferiče, a Hrvati sve to uredno plaćaju iz svog proračuna. Za mnoge naše probleme kriva je “naša” pogrešna vanjska politika, popunjena jugoslavenskim kadrovima i ne-Hrvatima. Vlada RH petlja se u granice Ukrajine, a zanemaruje Savudrijsku valu, Neum, i druge neriješene granične probleme. Znamo gdje je Sarajevo i da je zaleđe Neuma naša Hercegovina. Samo Hrvati kao konstitutivan i ravnopravan narod u BiH mogu pridržati Neum u nakaznoj Staljinovoj tvorevini, kojoj su jedini državnopravni temelji oni hrvatski – hrvatsko kraljevstvo Kotromanića i ranije Hrvatsko kraljevstvo. Vrijeme je da vrh Hrvatske počne provoditi proaktivnu vanjsku politiku i da objasni našim komšijama da su mnoga naselja u BiH osnovali i/ili zaposjeli Hrvati još za svog prvog Doseljenja na Jadran, kada su Turci i Srbi bili tamo daleko na Dalekom istoku. Zašto Hrvati trebaju ostati na koncepciji da bosanskim muslimanima pripada dio BiH, ako će bosanski muslimani i njihova agentura opstruirati suživot i komunikaciju Hrvata u Hrvatskoj i Hrvata u BiH. Ruku na srce, Jugoslavija je bila podnošljivija država od ovakve BiH, pa se ipak morala raspasti.

(3) Naši problemi dolaze i od pogrešne politike Katoličke crkve, koja ne dopušta redefiniciju hrvatske nacije po albanskom modelu, da se tako spriječi osipanje hrvatske nacije kroz mješovite brakove. Žrtve smo pogrešnog nacionalnog pomirenja. Moramo otvoriti veći prostor Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi i Hrvatima islamske vjeroispovijesti. Hrvati se moraju okupiti kao neraskidiva interesna skupina ili će nestati. Kada su Turci pokorili srednjovjekovno hrvatsko kraljevstvo Kotromanića, hrvatski plemići i bolje stojeći Hrvati prešli su na islam da zadrže svoje posjede. Današnjim muslimanima u BiH ne znači baš ništa njihovo hrvatsko rodoslovno podrijetlo. Nisu više nacija Muslimana nego su nekakva surogat nacija Bošnjaka, ali im vjera određuje sve. Slično tome, Hrvati katoličke vjere zaboravljaju da su bosanski muslimani podrijetlom Hrvati. Njima je svejedno, nama je svejedno, pa su to iskoristili Srbi i za sebe ogradili polovicu BiH. I još će srbovati u ostatku. A komšija Komšić o tome šuti. Koje je vjere ili nevjere sam Željko Komšić? Koji je njegov stvarni identitet i koja je njegova tajna zadaća? Komšiću nije dopušteno reći Ne najgorim političkim perverzijama. Hrvat se u mješovitom braku priklanja drugoj strani, a na tome profitira i treća strana.(4) Suprotno optužbama da je Franjo Tuđman dijelio BiH, Titov general spasio je Staljinovu BiH. Da su Franjo Tuđman i Slobodan Milošević 1991. jednostavno izašli pred kamere i otvoreno najavili podjelu BiH, cijeli bi svijet to pozdravio, pogotovo što bi se tako posve izbjegla ili barem ublažila krvava i krvoločna agresija Srbije na RH i BiH. Ovako su Tuđman i Milošević to pokušali provesti ispod žita, pa su ih strane sile i njihove obavještajne mreže išamarali, dajući u konačnici Srbima više. Ako smo ikada u to sumnjali, danas je bjelodano da se ovakva BiH ne može održati, da je takva bila i da će biti leglo svjetskih ratova. Nimalo ne sluti na dobro histerična podrška bosanskih muslimana turskom predsjedniku Erdoganu u sarajevskoj Zetri, kada su se vijorile turske zastave i uzvikivali muslimanski borbeni pozivi. Nemam ništa protiv muslimanske Njemačke ili muslimanske Francuske, ali da islam ponovno nadire u Europu kroz hrvatske zemlje, tu smo tragediju već prošli i ne želimo reprizu.

(5) Imamo fenomen da su Hrvati spasili muslimane BiH od srbijanske agresije i genocida, da bi muslimani BiH prozivali Hrvatsku za agresiju na BiH. Svakom humanom pristupu povijest se naruga. Nakon što su Srbi poklali Srebrenicu, pragmatičan čelnik RH pustio bi da se slično nasilje provede u Bihaću i u drugim gradovima s pretežito muslimanskim stanovništvom, da se muslimani i Srbi međusobno istrijebe. Kako su bosanski muslimani i njihovi lideri zahvalili Franji Tuđmanu što je pokrenuo Oluju? Muslimani to omalovažavaju kao humanu gestu i kažu kako je Tuđman oslobađao RH, pa je tako na svoje došla i BiH. Pogrešno! Rijeka se ne može braniti. Tuđman je mogao provesti Oluju godinama kasnije. Hrvati imaju nesreću da je Hrvatsku u strateški važnom trenutku vodila osoba s moralnim predrasudama. Da je Tuđman odgodio Oluju, Bihać i mnogi drugi muslimanski gradovi i muslimanska sela bili bi poklani od Ratka Mladića i ekipe, pa bi se protiv Srbije i srpskih paradržava podigao cijeli svijet, a Republika Srpska jednostavno bi nestala. Oluja je pokrenuta za spas muslimana u BiH, da bi istu iskoristili i Srbi, za jačanje svoje prisutnosti u BiH.

Bilo je različitih pokušaja podjele Bosne, ali se sve svelo na to da “Zemlju bosonogih” netko preuzme ili okupira cijelu. Nakon što je bila dio Lijepe naše i Hrvatskog kraljevstva, nakon kasnijeg vladanja svoj na svome hrvatske kraljevske loze Kotromanića, Bosnu su okupirali Turci, pa je nakon nekoliko stoljeća turskog zuluma anektirana od Austrougarske s perspektivom pripajanja matici Hrvatskoj, pa su to Srbi i Srbijanci opstruirali s ubojstvom Ferdinanda Habsburškog u Sarajevu nesretne 1914. godine, kada je pokrenut Veliki rat, da bi nakon toga u prvoj Jugoslaviji dio Bosne pripao hrvatskoj Banovini. Tijekom 40-tih godina prošlog stoljeća Staljin je formirao nekakvu sovjetsku BiH i sovjetsku Sloveniju, da bi iste ipak ušle u zasebnu jugoslavensku komunističku federaciju, da bi 90-ih uslijedila agresija Srbije na RH i BiH. Paradržava Bosna sve je to nekako preživjela, ali će teško preživjeti novi “izbor” Željka Komšića za predstavnika Hrvata u BiH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI