Krunoslav Markovinović nakon izgubljenih izbora i dalje uništava svetonedeljski HDZ

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Markovinovću godinama HDZ i gradska blagajna služe kao osobni bankomat. Svaku sumnjivu radnju opravdavao je uvriježenom floskulom ‘viših interesa’. Zanimljivo da do sada nitko nije reagirao na njegove sumnjive poslovne transakcije s nevinim Tomislavom Horvatinčićem. Ta transakcija izravno je oštetila gradsku blagajnu za gotovo 7,2 milijuna kuna

7 Dnevno pisalo je prije prvog kruga lokalnih izbora za gradonačelnika Svete Nedelje o tome kako bivši saborski zastupnik koristi HDZ za probitak vlastitih interesa. Besramna je njegova uloga u osiguravanja sebi još jednog dobro plaćenog mandata u županiji, makar i pod cijenu gubitka izbora nakon 24 godine. Podsjećamo da je HDZ uživa potrporu birača u Svetoj Nedelji od njenog samog osnutka, pa sve do ovoh lokalnih izbora.

Iako se hvali kako je HDZ dobio šest (od 17) vijećnika, a izbore je izgubio kandidat za gradonačelnika, stvarnost na terenu je drugačija. Ono sto se događalo posljednjih mjeseci u svetonedeljskom HDZ-u poprima razmjere filmskog scenarija.

Bivši gradonačelnik Drago Prahin tvrdi da je Markovinović srušio legalno izabrani gradski odbor, sebe promovirao u povjerenika i postavio sebi naklono povjerenstvo. Od početka je bilo jasno da će se, svakome tko ne misli kao bivši saborski zastupnik, naći lažni motiv za pokretanje postupka izbacivanje iz stranke.

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Dovodi podobne ljude

Ignorirao je legalno izabrane predsjednike temeljnih ogranaka, mladež, kao i članstvo općenito, u potpunosti zanemario te doveo isključivo podobne neupućene ljude. Na izbornim listama našli su se ljudi koji su, iako tako prezentirani, uopće nisu bili članovi stranke, sve do nedavnog nasilnog učlanjivanja u stranku zbog skorih unutarstranačkih izbora. Markovinović je svoje neupućene, podložne pulene dobro educirao te ih u potpunosti okrenuo protiv starog članstva, istaknuvši opreke na više osobnih, a ne političkih razina.Ugledni poduzetnik iz Svete Nedelje, i sam član stranke, govori kako je HDZ u Svetoj Nedelji poprimio modus operandi kakav je imala nekadašnja partija. Članove koje misle drugačije se odbacuje, protiv njih se stvara nekritična podložna masa hranjena lažima i mržnjom, a prati se svaki korak onih koji su okratkerizirani kao nepodobni. U nedostatku materijala za stvaranje urota, koriste se lažima i prijetnjama. Ukratko, završava naš sugovornik, u svetonedeljskom HDZ-u traje lov na vještice.

HDZ u Svetoj Nedelji u ovom je trenutku na koljenima, trenutno je u oporbi gdje se novi članovi nikako ne snalaze, a i sve su glasnije spekulacije da novopečeni hadezeovci lagano prelaze vladajućima koji imaju tanku većinu, a sastoji se uglavnom od hadezeovaca koji su na lokalnim izborima napustili stranku i ušli u vlast kao nezavisni. S bivšim dogradonačenikom Damirom Halužanom nitko ne želi imati kontakt.

Da Markovinović ništa ne planira prepustiti slučaju, vidjelo se u instaliranju dva svoja kandidata za predsjednika gradske organizacije na izvanrednimi zborima u nedelju 15. 10. 2017. Na kandidaturu je prisilio nesuđenu zamjenicu gradonačelnika Branku Sudar i kandidata za gradonačelnika Damira Halužana.

Gradska blagajna – bankomat

Članstvo je u tišini bilo zgranuto da netko tko je izgubio izbore (osim lokalnih, gospodin Halužan je osvario katastrofalan rezutat i na parlamentrarnim izborima, a podršku nije dobio niti na redovitim izborima za predsjednika) uopće ima obraza, morala i časti kandidirati se za predsjednika stranke. Zastrašuje podatak da je tvrtka Damira Halužana, Bruno-hald.o.o. , dužna porez državi u iznosu od 766.012,09 kuna što dovodi u pitanje vjerodostojnost vodstva lokalnog ogranka stranke.

Iako je bilo šest kandidata, Markovinović je računao da će svoj utjecaj u stranci osigurati kroz svoje dvije marionete. Trenutno ne ide sve po planu jer samo Damir Halužan je u drugom krugu, a protukandidat mu je pripadnica mladeži.

Markovinovću godinama HDZ i gradska blagajna služe kao osobni bankomat. Svaku sumnjivu radnju opravdavao je uvriježenom floskulom ‘viših interesa’. Zanimljivo da do sada nitko nije reagirao na njegove sumnjive poslovne transakcije s nevinim Tomislavom Horvatinčićem. Ta transakcija izravno je oštetila gradsku blagajnu za gotovo 7,2 milijuna kuna. Do sada je zastrašivao svoje stranačke kolege spominjanjem svojeg dobrog odnosima s glavnim tajnikom stranke i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Naš sugovornik govori da je to pucanj u prazno jer se zbog situacije u državi premijer se ne stigne baviti s odnosima u županijskom HDZ-u, kao ni u lokalnom. Činjenica je da, nastavlja naš sugovornik, županijski HDZ štiti Markovinovića zbog svojih interesa, posebno županijski potpredsjednik Tomislav Masten koji je uspio HDZ u Samoboru svesti na razinu marginalne stranke. U igri prijestolja Damir Halužan svojim izravnim lobiranjem kod Dražena Barišića, županijskog predsjednika želi sebi osigurati mjesto predsjednika svetonedeljskog HDZ-a u nadi da će rušiti proračun i akutlnog gradonačelnika.

Sapunica se nastavlja, razni lokalni moćnici povlače sve očajnije poteze ne bi li se održali što duže na vlasti. Za to im kao primjer može poslužiti Krunoslav Markovinović.

Photo: Patrik Macek/Vecernji list
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI