Martina Dalić kao Alija Sirotanović!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Potpredsjednica Vlade kaže da je tijekom proteklih mjeseci utrošila svu svoju energiju i znanje pridonoseći spasu Agrokora, pa bi se u tom silnom radu mogla usporediti s najpoznatijim rudarom bivše Jugoslavije, udarnikom i junakom socijalističkog rada, Alijom Sirotanovićem, koji je u bivšoj državi oborio svjetski rekord u kopanju ugljena. Kada ga je predsjednik tadašnje SFRJ Josip Broz Tito, nakon svih tih podviga, pitao treba li mu što, Sirotanović je odgovorio: 'Samo još veća lopata'! Nastavi li ovim tempom i s mukotrpnim radom oko spašavanja Agrokora i Martina Dalić bi mogla sustići Sirotanovićev rekord. Tada bi i ona mogla, od premijera Plenkovića, zatražiti još veću lopatu, kao i Alija Sirotanović, kako bi nastavila vrijedno i predano obavljati rudarske poslove oko spašavanja Agrokora.

Tko je bio, u utorak, 27.6. ove godine na skupu “Prstenov poslovni forum” u organizaciji Udruge bosanskih Hrvata ‘Prsten’ i Hrvatske gospodarske komore, bio je vidno potresen, nakon izjave potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, da je ona, sve vrijeme od izbijanja afere Agrokor, mukotrpno radila, spašavajući urušeno poslovno carstvo gazde Ivice Todorića.
Ona je to izjavila nakon pitanja novinara, na marginama tog skupa, kako komentira zahtjev SDP-a za njenom ostavkom, jer je govorila da neće biti gubitka radnih mjesta u Agrokoru, a sada će ih ipak biti. Umorna i iscrpljena zbog višemjesečnog teškog rada potpredsjednica Vlade Martina Dalić je, pomalo i uvrijeđena, odgovorila:’ Tijekom proteklih mjeseci sam, za razliku od predsjednika SDP-a i njemu sličnih, utrošila svu svoju energiju i znanje pridonoseći stvaranju zakona o izvanrednoj upravi, koji je stvorio institucionalni okvir u kojem je očuvano više od 35 tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj i više od 50 tisuća u regiji”, kazala je Dalić.
Ta izjava do bola je u srce dirnula cjelokupnu hrvatsku javnost, jer tko može biti toliko okrutan pa da nakon teškog rada Martine Dalić na spašavanju koncerna Agrokor uopće ima pravo postavljati provokativna pitanja. Pa zar su ti kritičari slijepi  kod očiju te ne vide da se naša ministrica gospodarstva kao rudar naradila oko spašavanja Agrokora, da bi se u tom silnom radu i ‘kopanju’ mogla usporediti s najpoznatijim rudarom bivše Jugoslavije, udarnikom i junakom socijalističkog rada, Alijom Sirotanovićem.  Podsjetimo, da je Alija Sirotanović, 24. srpnja 1949. godine oborio svjetski rekord u kopanju ugljena. On je tada sa svojih osam rudara za osam sati rada iskopao 152 tone (253 kolica) i tako oborio dotadašnji rekord Rusa Alekseja Stahanova za 50 tona. A kada ga je predsjednik tadašnje SFRJ Josip Broz Tito, nakon svih tih podviga, pitao treba li mu što, Sirotanović je odgovorio:’Samo još veća lopata’! Tito mu je, za njegov predani rad, ispunio želju i poklonio mu ogromnu lopatu. Nastavi li ovim tempom i s mukotrpnim radom oko spašavanja Agrokora i potpredsjednica Vlade Martina Dalić bi mogla sustići Sirotanovićev rekord. Tada bi i ona mogla, od premijera Plenkovića, zatražiti još veću lopatu, kao i Alija Sirotanović, kako bi nastavila vrijedno i predano obavljati rudarske poslove oko spašavanja Agrokora.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI