NEMA LOVE, NEMA NI LJUBAVI: Razvodi se Iva Todorić!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Sve su glasnija šuškanja o bračnom brodolomu Ive i Hrvoja Balenta, a dobro upućeni svjedoče kako nije riječ samo o običnoj, prolaznoj bračnoj krizi, već su supružnici, navodno, u procesu prikupljanja dokumenata za razvod braka.

Uz oca Ivicu, najpoznatiji član najmoćnije hrvatske ”dinastije” Todorić, svakako je njegova kći Iva. Kako i ne bi bila, kada njeguje aristokratski stil života o kojem ”običan puk” može samo sanjati. dok natanko reže koricu bijelog K-plus kruha. Pokušava Iva, kako se već na prvi pogled u njenu šturu biografiju čini, pratiti tempo svojih prijateljica Severine i Andree Čermak, a to su dame koje uz luksuznu odjeću i modne dodatke vole i skupe provode, dobro piće i iće. Ništa u njihovim životima nije jeftino, a koliko su korektne i solidarne prijateljice Todorićevoj mezimici, pokazale su i kampanjom kojom su ”obične smrtnike” moljakale da kupuju u Konzumu, kako bi se spasila radna mjesta istih onih nesretnih ženica koje rade i petke i svetke, bez ikakvih prava kao da smo društvo – robova.

Bilo je te onda kada je javnost svjedočila početku kraha koncerna Agrokor, za kojeg se pokazalo da je moćniji od same države, jer i tati Ivici su prijatelji tijekom karijere omogućavali preskače više stepenica nego što je to sam mogao. Svojedobno se u medijskom prostoru isplela priča o Ivinim prijateljicama. Naime, dok su mudre glave vladajuće koalicije pokušavala iznaći spas za Agrokor i dok je kompanija potraživala novi kredit za osnovno poslovanje, izvanredna uprava predvođena Antom Ramljakom susrela se sa čudnim ugovorima koje su potpisale tvrtke u koncernu. Zaposlenice marketinga, kojima je nadređena Iva Todorić, u veljači su osnovale novu tvrtku „Talent studio“ s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, koja je odmah po osnutku dobila desetogodišnje ugovore s tvrtkama iz sastava Agrokora.

Luksuz u ormarima Gazdine kćeri

No, kada si toliko fokusiran na posao, kao što je to slučaj s Todorićevom kćerkom, jasno je da neke druge stvari u životu moraju trpjeti, pa se u ovom slučaju na meti našao – Ivin bračni život. Sve su glasnija šuškanja o bračnom brodolomu Ive i Hrvoja Balenta, a dobro upućeni svjedoče kako nije riječ samo o običnoj, prolaznoj bračnoj krizi, već su supružnici, navodno, u procesu prikupljanja dokumenata za razvod braka. Koliko je situacija ozbiljna, svjedoče tvrdnje da Iva i Hrvoje više ni ne žive zajedno u Kulmerovom dvorcu, već on samo povremeno navrati kako bi vidio njihovo troje djece.

Ako se tako nastavi, bit će to žalostan rasplet jedne dugogodišnje ljubavne priče, jer su Iva i Hrvoje godinama prije braka bili u vezi koju su okrunili raskošnom svadbom u Intercontinentalu 2004. godine. Mediji su tada pisali o ručno šivanoj vjenčanici, po koju je Iva putovala u Italiju. Hrvoje je, pak, osim Ivine ljubavi, stekao i povjerenje njenoga oca, pa je tako donedavno bio visokopozicionirani menadžer u Agrokoru, dok je Iva rukovodila marketingom u očevoj korporaciji. No, osim što je radila, Iva je, po svemu sudeći – i trošila.Gazdina kći jedinica strastvena je ljubiteljica skupih, brendiranih torbica, pa ih u svojoj kolekciji ima 20-ak, a ukupna vrijednost im je oko 280 tisuća kuna. Kako bi bolje shvatili tu njenu strast, valja napomenuti kako se Iva „okida“ na torbe modne kuće Chanel, kojih u svojoj kolekciji ima desetak, u raznim bojama. Crvenih Chanel torbi ima u svim veličinama, a u svojoj kolekciji ima i Valentinovu torbu crvene boje vrijednu 14.600 kuna. U raskošnoj kolekciji krije se i ljubičasta Hermesova torba, vrijedna najmanje 60.000 kuna.

Nakon što je izgubila sve ovlasti u očevom poslovnom carstvu, Iva je osnovala tvrtku „Srculence“, a svoju sklonost prema srcima pokazuje i na torbama, pa tako posjeduje i jednu iz Guccijeve kolekcije, okićenu srcima. Ta pak ljubav košta 25.000 kuna, dok je prijateljici Severini poklonila Balenciagin model od 9000 kuna. Nasmijana Iva je i ljubiteljica fotoobjektiva, pa se na društvenim mrežama rado hvali fotografijama sa svojim slavnim prijateljicama, a posebno su popraćene slike sa Severinom, na čijem je beogradskom vjenčanju također gostovala. Bliska je i s Marijom Cvitanović, vlasnicom salona luksuznih detalja za uređenje doma u zagrebačkom Kaptol centru, gdje je Iva navraćala po ukrase vrijedne nekoliko tisuća kuna.

Luksuz žena iz Todorićeva klana

Nekadašnja šefica marketinga u Agrokoru voli luksuz do te mjere, da je nedavno s prijateljicama odletjela sve do dalekog SAD-a. Kao prava prijateljica, priređivala im je rođendanske domjenke i kupovala poklone, provodila se po filmskom festivalu u Sarajevu i uživala u skupim vinima i na modnim revijama. Ne druži se Iva samo s hrvatskim estradnjacima, već i s onim srpskim, pa je tako na svadbi Željka Joksimovića uživala na plesnom podiju, pjevajući zajedno s udovicom ratnog zločinca Arkana – Cecom. Prijatelj Joksimović pjevao je na nizu sportskih i kulturnih manifestacija na kojima je neka od tvrtki koncerna Agrkokor bila sponzorom, pa je na umaškom teniskom turniru kojemu je zlatni sponzor bio Konzum, zaradio honorar od 223 tisuće kuna.

Todorićeva jedina kći, priređivala je zabave i za očeve poslovne partnere, a na njima su često gostovali poznati estradnjaci. Posebno su raskošne bile gozbe uoči Božića, a na njima bi glazbenici znali zgrnuti ne samo dogovoreni honorar od nekoliko tisuća eura, već i dodatne bonuse. Govori se kako su u Todorićeve dvore često navraćali dečki iz klape Intrade, Ivo Gamuli Gianni, ali dakako i razni tamburaši.

Kada govorimo o luksuzima žena iz Todorićeva klana, tada valja spomenuti i Martinu Todorić, ženu Ivičina najstarijeg sina, Ante. Martina je svojedobno bila miss Hrvatske, a danas živi nešto drukčijim životom, ali ipak se voli zaletiti do Pariza. Ondje je jedne prigode u prestižnoj pariškoj operi odgledala izvedbu „Trnoružice“. Zajedno s Ivom Majoli, bila je gošća Harper’s Bazaar partija u njujorškom hotelu „Plaza“, a o kakvom je tipu druženja riječ, dovoljno govori činjenica da su se ondje našle i dame poput Kim Kardashian i Paris Hilton. Dame su te prigode bile i na revijama na njujorškom Tjednu mode, ali i na Đokovićevom teniskom meču. Suprug Ante je ljubav svojoj Martini prije osam godina pokazao organizacijom glamurozne rođendanske proslave u Dubrovniku, koja ga je stajala pola milijuna kuna. I ona u svojoj modnoj kolekciji ima čitav niz skupih torbi.

I Ivičina supruga Vesna, jedna je od dama vrijednih spomena. ”Božanstvena pjesmo”, hit je srpskog cajkaroša Miroslava Ilića, ali ujedno i omiljena pjesma majke Vesne. Koliko je taj pjevač omiljen Todorićima, govori podatak kako je on goste zabavljao na proslavi 40. rođendana kćeri Ive u Kulmerovim dvorima. Ilić je, navodno, i čest gost na njihovim obiteljskim dernecima. Kako i ne bi bio, kada mu za 45 minuta pjevanja kapne honorarčić od deset tisuća eura!? Uostalom, na rođendanskim proslavama Todorićeve djece česti su gosti i njihovi poslovni partneri, poput Piroške Canjuge, a na feštama je viđan i hadezeov nesuđeni ministar, Ivan Domagoj Milošević.

Gostuje na njihovim druženjima i Ivina prijateljica Maja Frenkel, poznata po projektu golfa na Srđu u kojega je ušla sa suprugom Aaronom. No, njihovo prijateljstvo datira od vremena kada je Maja bila članica uprave Leda, a prije toga zamjenica ministra gospodarstva. Prisna prijateljica im je i Ana Kurjak, snaha poznatog ginekologa Asima Kurjaka, a tu je i stilistica Karla Kaić, koja ne propušta gotovo ni jednu feštu. Inače, njezin muž, Luka Kaić, vlasnik je elitnog zagrebačkog restorana Mano, a restoran pak posluje preko njegove firme „Trikom trgovina“. Uzgred, Kaić je vlasnik niza tvrtki, između ostalih i građevinskih od kojih su neke surađivale usko i s Agrokorom.

‘Ima se, može se!’

U uskom krugu najbližih Ivinih prijateljica nalazi se i Daniela Gajski, čiji je otac Božo Crnjac vlasnik tvrtke „Splendid“ koja posjeduje i poznate zagrebačke restorane „Okrugljak“ i „Dubravkin put“. Crnjac je tvrtku stekao, kao i ostatak hrvatske poduzetničke elite, 90-ih godina u procesu pretvorbe i privatizacije, a zajedno s njime firmom upravlja kći Danijela koja je fokusirana na „Dubravkin put“ od kojega želi napraviti najbolji hrvatski restoran. Kada ne feštaju u Todorićevim dverima, prijatelji zarundaju u spomenutim restoranima u maniri – ‘Ima se, može se!”. Inače, i Ivan Crnjac, sin poduzetnika Bože, voli zabave tog tipa, a karijeru je gradio u – Agrokoru.

Blago nama Hrvatima s ovakvim poduzetnicima i njihovim vjernim prijateljima, jer dok ih ima, bit će i radnih mjesta, dalo bi se zaključiti iz panike koja zadnjih mjeseci vlada poduzetničko-medijskim prostorom. Koliko je Hrvatima uistinu blago, možda najbolje govori broj onih koji nisu imali dovoljno snažne prijatelje da ih lansiraju u vrh poslovnog svijeta, pa su se s prvim prijevoznim sredstvom koje im se našlo pri ruci, sami lansirali u bijeli svijet, nadajući se da će ondje biti pravde i pravice…

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI