‘Opara nije došao na Split Pride jer bi se uzbudio’!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

A previše uzbuđenja na ovim vrelim ljetnim danima, kada temperatura u gradu pod Marijanom dostiže i 40 stupnjeva Celzijusa, može biti opasna po zdravlje. Možda ćemo punu istinu o stvarnim razlozima Oparina izostanka s Parade ponosa u Splitu saznati u narednom broju našeg tjednika 7Dnevno, kada ćemo ekskluzivno objaviti ono što o Opari misle mladi Splićani, a Željko Kerum javno govori i obrnuto

Uz jake snage MUP-a započeo je ovogodišnji, sedmi po redu Split Pride, pod sloganom “Naša šarena štorija” i to u potpunosti pod lokalnom organizacijom splitskih LGBT udruga “Rišpet”, “Flomaster”, “queerAnarchive” i “Bitcherin”, te brojnih volontera.
No u povorci nije bilo  lokalnih uglednika, pa tako ni splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, što je mnoge iznenadilo. Ipak najveće iznenađenje ovogodišnjeg Split Pridea jeste prisustvo predstavnika Kerumova HGS-a Davora Grčića Gaga, s obzirom na činjenicu da je upravo Željko Kerum, nedavno, u izbornoj kampanji, u utrci za splitskog gradonačernika, prigodom sučeljavanja s Androm Krstulovićem Oparom, izvrijeđao aktualnog HDZ-ova gradonačelnika.
Naime pri kraju sučeljavanja u redakciji Slobodne Dalmacije, kad su već bili na izlasku, Kerum je eksplodirao i izvrijeđao Krstulovića Oparu: “Je… ti mater, bio si prostitutka u Milanu, a sada soliš pamet. Pederu, udrit ću te šakom”, vikao je Kerum.
Opara je bio šokiran i oparen takvim teškim uvredama na njegov račun od svojeg protukandiudata. Upravo iz tih razloga mnogi sudionici Split Pridea su se iznenadili da jučer u povorci nisu vidjeli splitskog gradonačelnika, a da im je potporu dao predstavnik Kerumova HGS-a Davor Grčić Gaga.
‘Za razliku od gradonačelnika Opare i HDZ-ovaca kojih danas tu nema, a u kampanji su tvrdili kako se oni zalažu za Split za sve, ja sam tu da podržim pravo svakog pojedinca na svoje opredjeljenje i da se pritom ne smije loše osjećati u svom gradu’, poručio je Grčić, a uz očekivane SDP-ovce, te predstavnike Nove ljevice, po prvi put osobnu podršku Split Prideu dali su i vijećnici stranke ‘Pametno’. Dakle svi osim gradonačelnika Opare.
A za vrijeme održavanja Split Pridea moglo se čuti da gradonačelnik Splita nije došao, jer bi se, fasciniran povorkom, možda, previše uzbudio. A previše uzbuđenja na ovim vrelim ljetnim danima, kada temperatura u gradu pod Marijanom dostiže i 40 stupnjeva Celzijusa, može biti opasna po zdravlje.
Možda ćemo punu istinu o stvarnim razlozima Oparina izostanka s Parade ponosa u Splitiu saznati u narednom broju našeg tjednika 7Dnevno, kada ćemo ekskluzivno objaviti ono što o Opari mladi Splićani misle a Željko Kerum govori, ili, što Željko Kerum govori a mladi Splićani misle.
Photo: Miranda Cikotic/ PIXSELL
Facebook Comments

Loading...
DIJELI