Plenkoviću, čuvaj se Jelene Lovrić i kad ti hvalospjeve piše!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon kritičkog pisma biskupa Košića upućenog našemu premijeru, u njegovu obranu odmah je stala novinarka Jutarnjeg lista. Košića naziva skandal biskupom, njegove kritike bijesnim izljevima otrova, a Plenkoviću poručuje da se riješi 'ustaškim pozdravom zatrovane ploče u Jasenovcu' te da novoj HNS-ovoj ministrici obrazovanja da odriješene ruke u provedbi kurikularne reforme. Ukoliko Plenković usliši Lovrićkine želje, ona će još više navijati za njega, baš kao što je svojedobno navijala za Sanadera, kada je pred izbore 2007. u Jutarnjem listu napisala svoju čuvenu kolumnu pod nazivom: 'Evo zašto ću glasati za Ivu Sanadera'! A pametni znaju kako prođu oni za koje Lovrička navija i glasa

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izaziva sve veće divljenje lijevih medija i lijevih novinara, baš kao svojedobno i bivši premijer Ivo Sanader. A u tom divljenju i hvalospjevima svakako prednjači kolumnistica i novinarka Jutarnjeg lista Jelena Lovrić, koja svoju privrženost Plenkoviću nije željela propustiti poentirati, nakon žestokih kritika biskupa Vlade Košića na hrvatskog premijera.
Tako svoju nedavnu kolumnu u Jutarnjem listu Jelena Lovrić započinje sljedećim riječima:’ Premda se čini vrlo neugodnim, uličarski napad biskupa Vlade Košića zapravo pomaže Andreju Plenkoviću. Jer sisački biskup, do iracionalnosti razjaren koalicijom HDZ-a i HNS-a, javno priznaje da je Bog zapravo na premijerovoj strani. Molim se za Vas, ali me Bog s obzirom na Vas više ne uslišuje – piše u Banske dvore. Za jednog svećenika, pače i biskupa, sigurno mora biti vrlo neugodno i bolno kad mu komunikacija s Nebom više ne funkcionira. Kad se njegove molitve na najvišem mjestu ignoriraju. Ogluha s Božje strane s razlogom frustrira Vladu Košića’, egzaltirano u svojoj kolumni konstatira Jelena Lovrić.
‘Plenki, pazi metak’
No, tu se Lovrička ne zaustavlja nego se nastavlja sladostrasno bacati uvredama na biskupa Košića, te njegove kritike na račun premijera Plenkovića doživljava kao bijesne napadaje.
‘Na koga se on baci kamenom taj odmah profitira. Na nedavnim lokalnim izborima katotalibanski se biskup aktivno uključio u kampanju protiv Kristine Ikić Baniček, SDP-ove gradonačelnice Siska, pa je ona izbore – unatoč njegovim intervencijama – uspješno dobila. Stado ga, barem kad je riječ o politici, omiljenoj temi njegovih pokušaja arbitriranja, ne sluša. Razumljivo, jer iz njegovih usta ne teče evanđelje, nego otrov’, piše između ostalog u svojoj kolumni razjarena Jelena Lovrić.
 I sve tako dalje i sve tako redom Jelena Lovrić, u stilu nekadašnjih proglasa KPJ, napada Košićevo pismo Plenkoviću, nazivajući ga skandal biskupom, jastrebom, a pri spomenu njegova imena koristi široku lepezu epiteta – od bijesnog, primitivnog, te svako njegovo obraćanje proziva histeriziranjem javnosti i da ne nabrajamo. A nakon što je tone verbalnog kala istresla na biskupa Košića i njegovo pismo hrvatskom premijeru, Jelena upozorava premijera, u stilu ‘Plenki pazi metak’, kako Košićevo agresivno pismo govori da će Plenkovićeva politika ideološkog detanta, koju bi desno-liberalni pakt HDZ-a i HNS-a trebao simbolizirati, glavnog protivnika i prijetnju imati u jednom dijelu Crkve koji danas funkcionira kao stožer nabrijanog i zadrtog desničarenja’. Stoga je sasvim logično, konstatira Lovrička, zašto se Plenkovićeva deklarirana politika okončanja ideološkog rata, izlaska iz ideoloških rovova i demilitarizacije, mora pozdraviti.
Što je Jeleni milo, to joj se i snilo
No, upozorava Jelena, Plenkovićeva politika traženja kompromisa ima, međutim, jednu ozbiljnu falingu. ‘Dogovor, pogotovo onaj prekretničkog, povijesnog značenja, nemoguće je postići tako da sukobljene strane dovedeš za stol i čekaš da se pomire. Tako je formirana njegova komisija od koje očekuje da će izmudrovati rješenje za ustaškim pozdravom zatrovanu ploču u Jasenovcu.
Isti se model sada gura i kad je riječ o reformi obrazovanja. Ministrica je postala dokazana pobornica reformi, ali odmah nakon imenovanja premijer je objavio da neće imati odriješene ruke. Štoviše, na pozicijama ostavlja kompletnu savjetničku i ekspertnu infrastrukturu naslijeđenu od bivšeg ministra, koji je kurikularnu reformu praktički abortirao’, uzbuđeno objašnjava Jelena Lovrić što bi premijer trebao činiti. Plenković bi, kako bi to najviše željela novinarka Jutarnjeg lista, odmah po kratkom postupku, trebao skinuti ‘ustaškim pozdravom zatrovanu ploču u Jasenovcu’ i na Bleiburg protjerati one koji su je tamo postavili, a novoj HNS-ovo ministrici obrazovanja dati odriješene ruke u provedbi reforme obrazovanja, kako bi kurikularna reforma bila provedena po mjeri i ukusu novinarke Jelene Lovrić, i takvima sličnih.
Ukoliko Plenković usliši Lovrićkine želje, ona će još više navijati za njega, baš kao što je svojedobno navijala za Sanadera, da je pred parlamentarne izbore 2007. u Jutarnjem listu napisala svoju čuvenu kolumnu pod nazivom: ‘Evo zašto ću glasati za Ivu Sanadera’! A pametni znaju kako prođu oni za koje Lovrička navija i glasa. Stoga, Plenkoviću, čuvaj se Jelene i kad’ ti hvalospjeve piše!
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI