Proslava Dana ustanka u Srbu u Miloradovoj i SABH-ovoj režiji!

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Mnogi koji su revoltirani i ovogodišnjom proslavom fantomskog praznika u organizaciji SABH-a i SNV-a, i na koju dolazi još samo Stipe Mesić, a tko bi drugi, komentirajući Pupovčevu izjavu da je u ustanku bilo grešaka kažu da je najveća greška zapravo on sam. No, na žalost tu grešku nikako da uvidi niti jedna dosadašnja Vlada od Račanove, Sanaderove, Kosoričine, Milanovićeve, do ove posljednje Plenkovićeve Vlade. A što se pak aktualne vlade tiče, Pupovac je postao glavnim kontrolorom očuvanja HDZ-ove saborske većine. Jer da Plenkoviću nije Pupovca, pa bio on i najveća greška i Sauche, njegova Vlada bi odavno bila otpuhana iz Banskih dvora.

I ove godine održana je proslava  Dana ustanka u Srbu, na kojem nisu prisustvovali ni predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ni premijer Andrej Plenković, ali ni šef Sabora Njonjo Gordan Jandroković, koji su uredno bili pozvani. No, zato je glavna zvijezda ovogodišnje proslave bio Milorad Pupovac, predsjednik  SDSS-a, koji je ujedno i predsjednik  Srpskog narodnog vijeća, koje je zajedno sa SABH-om bilo i organizator ovogodišnje proslave. A s obzirom na činjenicu da je  SDSS dio parlamentarne većine i HDZ-ov koalicijski partner neki će reći da je upravo Pupovac bio predstavnik Plenkovićeve vlasti na proslavi Dana ustanka u Srbu.
Okupljenima kod spomenika ustanku u Srbu Pupovac je zahvalio što su svojim dolaskom “pokazali da štuju iste vrijednosti koje su štovali ustanici” i poručio kako SNV od ustanika nikada neće odustati.
‘Ustanak je nastao zbog strašnih zločina. Je li u ustanku bilo grešaka, jest. Jesu li ljudi ubijani u ataku osvete, jesu’, rekao je Pupovac odajući na taj način priznanje civilnim žrtvama ustanika iz 1941. godine, ali i brojne druge reakcije. Primjerice, čemu uopće proslava jednog takvog fantomskog ustanka u kojem je bilo zločina nad civilnim žrtvama preko kojih čak ni Pupovac ne može prijeći.
Mnogi koji su revoltirani i ovogodišnjom proslavom fantomskog praznika u organizaciji SABH-a i SNV-a, i na koju dolazi još samo Stipe Mesić, a tko bi drugi, komentirajući Pupovčevu izjavu da je u ustanku bilo grešaka kažu da je najveća greška zapravo on sam. No, na žalost tu grešku nikako da uvidi niti jedna dosadašnja Vlada od Račanove, Sanaderove, Kosoričine, Milanovićeve, do ove posljednje Plenkovićeve Vlade. A što se pak aktualne vlade tiče, Pupovac je čak postao glavnim kontrolorom očuvanja HDZ-ove saborske većine. Jer da Plenkoviću nije Pupovca, a bio on i najveća greška, i Sauche, njegova Vlada bi odavno bila otpuhana iz Banskih dvora.
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI