Šalje li to HDZ poruku Bandiću preko biste Lole Ribara?

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Odbacivanje inicijative za uklanjanje biste Ive Lole Ribara od strane HDZ-ovih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini nije bilo usmjereno prema Zlatku Hasanbegoviću nego upravo prema gradonačelniku Milanu Bandiću. Jer preko biste Ive Lole Ribara HDZ je poslao jasnu poruku upozorenja Milanu Bandiću da bi već početkom godine, na nacionalnoj razini moglo doći do preslagivanja u Saboru. Za Bandića bi to bilo pogubno, jer njemu nikako ne odgovaraju novi izbori zbog toga što on ne može više plesati ni s lijevima ni s desnima.

Nakon što su zastupnici zagrebačke Gradske skupštine odbacili inicijativu za uklanjanje biste Ive Lole Ribara, idejni začetnik ove inicijative Zlatko Hasanbegović iz stranke ‘Neovisni za Hrvatsku’ je ustvrdio da to nije njihov poraz, već moralna pobjeda te je najavio da će isti prijedlog uputiti na Skupštinu za tri mjeseca.
“Naš prijedlog, utemeljen na neoborivim činjenicama o kršenju zakonitosti i procedura, srušila je neobična ‘ad hoc’ koalicija između HDZ-a, SDP-a i Radničke fronte. U ovom pitanju naša svrha je ispunjena. Svi zastupnici su imali moralnu obvezu očitovati se o našim neoborivim argumentima, to su i učinili. Svi oni koji će se nakon ovoga pozivati na kršenje zakonitosti i procedura, bit će neka vrsta poklitičkih licemjera”, kazao je Hasanbegović novinarima nakon glasanja.
Iako je Hasanbegović izjavio da takav ishod glasanja ne ugrožava njihovu koaliciju s HDZ-om, neki politički analitičari smatraju da odbacivanje inicijative za uklanjanje biste Ive Lole Ribara, od strane zastupnika HDZ-a  u Gradskoj skupštini  i nije bilo usmjereno prema Hasanbegoviću i Bruni Esih, nego upravo prema zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. HDZ je, tvrde insajderi, preko biste Ive Lole Ribara poslao izravnu poruku Milanu Bandiću  nezadovoljni njegovim dosadašnjim upravljanjem  u Zagrebu. Izvori iz Grada tvrde da se Bandić totalno pogubio te da Zagreb vodi u kolaps. Struktura ljudi kojom se okružio, ne zaslužuju, (uz veliku ispriku prodavačima), ni da budu prodavači na Hreliću. Počeo je preko koljena lomiti odluke koje ga sve više udaljuju s mjesta gradonačelnika, a približavaju Remetincu. U tom kontekstu će vrlo zanimljivo biti i potraživanje Holdinga prema Tisku i inače prema Agrokoru. Vodećim ljudima HDZ-a je, tvrde pouzdani izvori, preko glave i Bandićevog ucjenjivanja sa sedam-osam mandata na nacionalnoj razini kojima pritišće Plenkovićevu Vladu.
Stoga, odbacivanje inicijative za uklanjanje biste Ive Lole Ribara od strane HDZ-ovih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini nije bilo usmjereno prema Zlatku Hasanbegoviću nego upravo prema gradonačelniku Bandiću. Jer preko biste Ive Lole Ribara HDZ je poslao jasnu poruku upozorenja Milanu Bandiću da bi već početkom godine, moglo doći do preslagivanja u Saboru. Za Bandića bi to bilo pogubno, jer njemu nikako ne odgovaraju novi izbori zbog toga što on ne može više plesati ni s lijevima ni s desnima.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI