Uber je pravi: Taksisti prosvjedom zabili autogol i izazvali ogorčenje građana diljem Lijepe naše!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Mnogi građani smatraju da je Uber puno jeftiniji i prihvatljiviji većini i tako osiromašenih građana Hrvatske, te da vozači Ubera uz sve to redovito izdaju i račune za svoje usluge. A to se u mnogim slučajevima ne može reći za taksiste koji se bune protiv Ubera. 'Oni se bune, jer su lijenčne, pola dana igraju šah i onda na nama mušterijama pokušavaju nadoknaditi to što nisu do tada dovoljno zaradili', kaže nam jedna građanka koja redovito koristi taksi. Ona još dodaje da je nedavno išla iz centra Zagreba prema Zračnoj luci te da joj taksist nije izdao račun a uslugu je naplatio 250 kuna. 'Drugi put sam pak koristila uslugu Ubera idući prema Zračnoj luci, put me koštao 100 kuna i uredno sam dobila račun', kaže spomenuta građanka. I mnogi drugi građani se pitaju što taksisti nisu blokirali prilaz Saboru, nego blokiraju obične ljude koji, ako se znaju služiti mobitelom koriste ubere, jer im je dosta pljačke? Što ti ne voziš za Uber? Glupo ti je raditi cijeli dan za dnevnicu, pitaju se brojni revoltirani građani na svojim Facebook profilima.

Blokiranje gradova u udarnom turističkom vikendu, u Hrvatskoj koja živi od turizma, apsolutno je neprihvatljivo, mišljenje je većine građana Lijepe naše kojima se od ponašanja taksista u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu ovih dana dizala kosa na glavi.
Naime, taksisti su u ovim gradovima ponovno organizirali prosvjed u subotu 28. srpnja ove godine protiv poslovanja Ubera u Hrvatskoj, tražeći da se ukine Uberova aplikacija koja djeluje ilegalno.
No, takvo ponašanje taksista predstavlja opasnost za građane, turiste i infrastrukturu grada, nepodijeljeno je mišljenje većine građana, jer svojom blokadom glavnih prometnica taksisti su ugrozili i živote mnogih ljudi, pogotovo onih ugoroženih i bolesnih građana koji nisu mogli prići bolnicama i hitnoj pomoći da im se pruži neophodna liječnička pomoć. Takvo ponašanje taksista osudio je i resorni ministar Oleg Butković:
“Apsolutno moram osuditi ovo što se dogodilo u Dubrovniku, u Splitu i drugim gradovima. Ovakav način protesta, blokiraju se hrvatske prometnice u vrhuncu turističke sezone, kada nam je bitno da se turisti, pa i domaći ljudi, osjećaju kao doma, da tako izražavamo nezadovoljstvo, to nije dobro i ja to kao ministar ne mogu podržati”, rekao je ministar Butković.
Vozači koji nemaju licence i ne poštuju hrvatske propise nisu legalni, kazao je Butković podsjetivši da je prometna inspekcija Ministarstva prometa u više navrata do sada izrekla kazne veće od 7 milijuna kuna, a neke od tih kazni potvrdio je i Prekršajni sud. Prometna inspekcija podnijela je optužni prijedlog da se privremeno zabrani rad aplikacije Ubera, jer je činjenica da je on nezakonit, naglasio je. Međutim, ovo što se danas dogodilo, kao i prosvjed u Zagrebu prije više od mjesec dana nije način da se riješi to pitanje, pogotovo u vrhuncu turističke sezone.
Na sve to reagirali su i iz Ubera kratkim priopćenjem:
‘Mi smo, kao odgovor na nasilno ponašanja taksista u Splitu i Dubrovniku, odmah organizirali dodatnu opciju kretanja uslugom UberBOAT, kako bi turisti i građani mogli sigurno i brzo pristupati blokiranim zračnim lukama te doći do svojih odredišta. Cijenu UberBOATa danas smo prilagodili cijeni vožnje automobilom na kopnu kako bi svima omogućili slobodu kretanja. Uber koristi više od 100.000 građana Hrvatske i turisti iz više od 118 zemalja. U turističkoj sezoni, koja nikad nije bila bolja zbog povećanog broja turista, ali koju je već ugrozio požar u Dalmaciji, smatramo da je blokada ključnih turističkih središta apsolutno neprihvatljivo i sebično ponašanje. Ovakav nepromišljen čin šteti svima – građanima, turistima, gospodarstvu i cijeloj Hrvatskoj – zaključuju iz Ubera.
S takvim mišlenjem iz Ubera suglasna je i većina građana. Oni pak smatraju da je Uber puno jeftiniji i prihvatljiviji većini i tako osiromašenih građana Hrvatske, te da vozači Ubera uz sve to redovito izdaju i račune za svoje usluge. A to se u mnogim slučajevima ne može reći za taksiste koji se bune protiv Ubera.
‘Oni se bune, jer su lijenčne, pola dana igraju šah i onda na nama mušterijama pokušavaju nadoknaditi to što nisu do tada dovoljno zaradili’, kaže nam jedna građanka koja redovito koristi taksi. Ona još dodaje da je nedavno išla iz centra Zagreba prema Zračnoj luci te da joj taksist nije izdao račun a uslugu je naplatio 250 kuna.
‘Drugi put sam pak koristila uslugu Ubera idući prema Zračnoj luci, put me koštao 100 kuna i uredno sam dobila račun’, kaže spomenuta građanka.
I mnogi drugi građani se pitaju što taksisti nisi blokirali prilaz Saboru, nego blokiraju obične ljude koji, ako se znaju služiti mobitelom koriste Ubere, jer im je dosta pljačke? Što ti ne voziš za Uber? Glupo ti je raditi cijeli dan za dnevnicu, pitaju se brojni revoltirani građani na svojim Facebook profilima.
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI