PRAVDA JE NAPOKON ZADOVOLJENA! Časna sestra dobila bitku protiv srpskih vlasti u Glamoču!

SCREENSHOT

U presudi se nalaže općini Glamoč da se sestra Martina imenuje za ravnateljicu vrtića, a tu je dužnost obavljala i prije spora

Katolička časna sestra Martina Katović mora se vratiti na mjesto ravnateljice vrtića u zapadnobosanskoj općini Glamoču, odlučio je Vrhovni sud Federacije BiH pošto su je prije sedam godina nezakonito smijenile tamošnje srpske vlasti, objavili su u nedjelju mediji u BiH.

Najprije je Vrhovni sud 2014. odbio zahtjev pravnog tima časne sestre Martine, nakon čega je uputila priziv Ustavnom sudu BiH koji je naredio provođenje novog postupka i u tom je procesu bilo presuđeno u njezinu korist, objavili su mediji.

U presudi se nalaže općini Glamoč da se sestra Martina imenuje za ravnateljicu vrtića, a tu je dužnost obavljala i prije spora. Ona se 2011. ponovno prijavila na natječaj za ravnateljicu, no unatoč tome što je imala odgovarajuću stručnu spremu, lokalne srpske vlasti su se tome usprotivile.

Prethodno je i uprava vrtića prihvatila imenovanje sestre Martine za ravnateljicu, ali joj mandat nije potvrdilo općinsko vijeće Glamoč usprkos potpori koju je imala i od vijeća roditelja.

Ona se najprije žalila općinskom sudu u Livnu, zatim županijskom Hercegbosanskom sudu koji je potvrdio njezine navode.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI