Bajagu napadaju i iz Srbije: ‘Pjevao si u Kninu 1993., zašto sada to negiraš?’

Momčilo Bajagić Bajaga, čiji je koncert u Karlovcu nedavno otkazan na zahtjev dijela braniteljskih udruga, našao se u “neobranom grožđu”.

Naime, njegova tvrdnja i inzistiranje da 1993. godine nije pjevao u Kninu, opovrgnuta je iz Srbije. Točnije, nastup srpskog pjevača u Kninu potvrdio je predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta:

“Bajaga treba biti ponosan što je 1993. godine pjevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira, da bi se dodvorio hrvatskoj javnosti i da bi mogao nastupati u današnjoj Hrvatskoj, gdje se otvoreno rehabilitira zlikovačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav ”Za dom spremni”’, izjavio je Linta u pismu koje je dostavio medijima, a iz kojeg se može iščitati kako Bajagi mnogo toga zamjera:

“Bajaga je izjavio da razumije njihovo nezadovoljstvo, ali da on za to nije kriv. Prema njemu, ispada da se on slaže sa lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajišški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku”, smatra Linta koji je srpskoj glazbenoj zvijezdi zamjerio “provokativnu tvrdnju novinarke N1, da je 1993. godine u Kninu nastupao na okupiranom području”:

“Srpski narod nije 1991. godine okupirao područje sjeverne Dalmacije, Like, Korudna, Banije, Slavonije, Baranje i zapadnog Srema već je tu živio vjekovima. Bajaga bi to trebao znati”, Lintin je zaključak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI