Bandić i Mamić sa Šukerom zabili glogov kolac u Plenkovićevo srce!

Damir Spehar/PIXSELL

Capo di tuti cijele složene operacije izvođernja 'nogometnog državnog udara' na čelnika HDZ-a Andreja Plenkovića i njegove pristaše, nije nitko drugi do zagrebački gradonačelnik Mian Bandić. Njegov tzv. sukob s gazdom hrvatskog nogometa Zdravkom Mamićem samo je farsa, igrokaz za naivne. Dobro upućeni znaju da dvojac Bandić-Mamić igraju svoju zakulisnu igru koja je definitivno usmjerena protiv Plenkovićeva HDZ-a.

U središnjici HDZ-a ovih se dana odvijala prava drama, ali ovaj put ne zbog skandalozne presude Hrvatima iz BiH, nakon koje si je život oduzeo general Slobodan Praljak, nego zbog otkazivanja poslušnosti šefova županijskih saveza sa stranačkim iskaznicama HDZ-a, predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću, čije su sugestije, uoči izbora za šefa Hrvatskog nogometnog saveza, svi odreda odbili.
Na tajnom sastanku na kojem su po pisanju Nacionala osim Plenkovića, bili još Božinović, Jandroković i Brkić, šef HDZ-a doživio je neugodno iznenađenje. Naime, vrhuška Hrvatskog nogometnog saveza koja se upravo bori kako bi zadržala vlast i iduće četiri godine, odnosno prije svega najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa Zdravko Mamić sa suradnicima poput nominalnog šefa HNS-a Davora Šukera, zatim Damira Vrbanovića te niza manje eksponiranih HDZ-ovaca koji na lokalnoj razini obnašaju funkcije u nogometnim organizacijama, proteklog tjedna izvršila je udar na premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i otvoreno mu odbila poslušnost kada se založio za promjene na čelu Saveza i depolitizaciju hrvatskog nogometa, piše Nacional.

Đonom na Plenkovića

Tragom te informacije kontaktirali smo više izvora, ne samo iz HDZ-a nego i HNS-a, koji su nam potvrdili istinitost Nacionalova pisanja, ali su nam i otkrili da je capo di tuti cijele te složene operacije izvođenja nogometnog državnog udara na čelnika HDZ-a Andreja Plenkovića i njegovih pristaša, nitko drugi do zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. On je definitivno ovim potezom zabio nož u leđa Andreju Plenkoviću. A njegov tzv. sukob s gazdom hrvatskog nogometa Zdravkom Mamićem samo je farsa, igrokaz za naivne. Dobro upućeni znaju da dvojac Bandić-Mamić igraju svoju zakulisnu igru koja je definitivno usmjerena protiv Plenkovićeva HDZ-a. Bandić i tako sa svojih sedam – osam mandata u Hrvatskom saboru latentno ucjenjuje Plenkovića, jer tim svojim rukama održava mu većinu u Saboru. A kad bude potrebno, odnosno, kad za to dođe vrijeme, postupit će, baš kao i u slučaju Karamarko, kada je javno govorio da mu daje potporu a prvi je potpisao raspuštanje Sabora i raspisivanje prijevremenih izbora. Sada Bandić, preko Mamića i favoriziranjem Davora Šukera za predsjednika HNS-a izravno i brutalno ide đonom na premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Bez Bandića se ne može izabrati ni oružar u NK Rudešu

A svima je dobro poznato, da ne upotrijebimo onu otrcanu floskulu kako je i vrapcima na grani jasno, da se bez Bandića u zagrebačkom sportu ne može izabrati ni oružar u NK Rudešu.
On je dao vjetar u leđa zagrebačkom nogometnom savezu da daju prvi zeleno svjetlo za Davora Šukera, a protiv Plenkovićeva favorita Daria Šimića, i od tuda je krenula akcija suptilnog rušenja Plenkovićeva HDZ-a, preko nogometa, najpopularnije sporedne stvari na svijetu. Plenković, ili to ne vidi, ili neće da vidi. Zar ne vidi, pitaju se insajderi, da mu je Bandić zabio glogov kolac u srce s favoriziranjem Šukera za predsjednika HNS-a. To je osokolilo Mamića da nanovo zaprijeti svima, od vlasti do sporta, da se ne zaboravi tko je i dalje gazda hrvatskog nogometa. Dobro je znano da tko god je s Mamićem popio kavu, kad tad mu je ona prisjela.
Hoće li i Bandiću prva ispijena kavica s Mamićem ikada doći na naplatu nezahvalno je prognozirati, ali dok se to ne dogodi njih dvojica će i dalje, putem najpopularnije sporedne stvari na svijetu kontrolirati i Zgrebačku gradsku skupštinu i Vladu RH i dakako hrvatski nogomet ali i hrvatski sport općenito. Svjestan je toga gradonačelnik Bandić pa kao taoce drži u šaci aktualnu vlast. Do sada se pokazalo da njemu i Mamiću ne može nitko ništa, jer oni ne samo da su jači od sudbine nego i od svake politike. A dok je to tako i dalje će se trovati odnosi između sjevera i juga Hrvatske, i dalje će ratovati navijačke skupine naša dva najveća kluba, ai i ostalih klubova i pitanje svih pitanja glasi – može li se tome konačno stati na kraj.Facebook Comments

Loading...
DIJELI