Bernardić: ‘Ako sam tako loš neka me smijene, umjesto da cmizdre i moljakaju me da sam odem’

screenshot

Protivnicima u stranci poručio je da će ga morati smjeniti sami ako žele da ode

Šef SDP-a Davor Bernardić, koji već danima ne istupa u javnosti, u intervjuu za Novi list poručio svojim oponentima u stranci da ne namjerava dati ostavku, a obrušio se i na svog prethodnika Zorana Milanovića.

“Nitko se više ni ne trudi izmisliti bilo kakav suvisao razlog zbog čega bih trebao odstupiti s mjesta predsjednika, dovoljno je da oni to žele. Pokrivaju se općom floskulom o mojoj tobožjoj nesposobnosti. Zbog mojih navodnih političkih grijeha sljedeći će biti zahtjev za izgonom iz Hrvatske. Nema se mjere u plasiranju lažnih spinova i evo tek što nisam izbačen naglavačke iz stranke. Inetresna skupina onih koji uništavaju SDP očito ne preza ni od čega, a mene su prepoznali kao nekog tko ugrožava njihove foteljaške interese. Ako sam tako notorno loš i nepopravljiv, kako im je tako teško osigurati na baš prezahtjevne uvjete za moju legalnu i na Statutu stranke utemeljenu smjenu? Lako i legalno to mogu odraditi, a ne cmizdriti po svim mogućim medijima i moljakati me da odstupim. Ne sporim nikome pravo da se slaže s mojim izborom za predsjednika i da traže moju smjenu, ali odbijam prihvatiti njihove metode koje ruše ugled stranke i stvaraju dojam u javnosti kao da u njoj vlada kaos”, poručio je Bernardić.

Istaknuo je da ima podršku Zlatka Komadine. „On je moj prijatelj i pravi SDP-ovc”, kaže Bernardić.

Žestoko se obrušio i na svog prethodnika, Zorana Milanovića. Ustvrdio je da je Milanović ostavio zapuštenu stranku, i pasivno članstvo, klijentelizam, i neispunjena obećanja.

„Naslijedio sam i Klub zastupnika u Saboru koji je ostavio moj prethodnik, a čiji diseidenti danas drže na vlasti HDZ“, ističe Bernardić.No, priznao je da je i dio odgovornosti za stanje u SDP-u i na njemu, ali to opet pripisuje opstrukciji dijelu članova stranke koji su, kaže, navikli ne raditi ništa.

Bernardić kaže da namjerava voditi Klub zastupnika u Saboru iako su čak 23 SDP-ova zastupnika potpisala pismo kojim traže njegov odlazak s čela stranke. Ističe da se odluka Predsjedništva stranke koje je tako odlučio treba poštovati.

Nije otkrio kada će se održati zajednička sjednica Kluba zastupnika i predsjedništva stranke koju je zatražio Glavni odbor, a na kojoj bi, kako se neslužbeno govori, moglo potegnuti pitanje njegove smjene. „Sve u svoje vrijeme“, poručio je Bernardić u Novom listu.

Demantirao je da se tajno sustetao s premijerom Plenkovićem. Na pitanje smatra li svojim osobnim porazom prelazak već drugog gradskog zastupnika zagrebačke Skupštine u redove Milana Bandića, poručio je: „Dok sam ja vodio zagrebački SDP nitko nije prešao kod Bandića.“

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI