Četvorici napadača na Srbe određen jednomjesečni zatvor

CROPIX

Sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku Ivo Vukelja odredio je jednomjesečni istražni zatvor četvorici osumnjičenih za napad na pripadnike srpske nacionalne manjine u Uzdolju kod Knina, prenosi Dnevnik.hr.

U utorak je privedeno osam osoba s područja Splita, koje se dovodi u vezu s napadom u Uzdolju kod Knina. Od osmorice uhićenih, zadržana su četvorica, a policija još traga za desetak osumnjičenih. Svi uhićeni otprije su poznati policiji zbog kršenja Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, rekao je Emilijo Kalabrić, glasnogovornik Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku. Osumnjičenoj četvorici određen je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela. Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske, potvrdio je kako su osumnjičeni pripadnici navijačke skupine iz Splite te da slučaj nije povezan s napadom u Đevrskama iste večeri.

Jednog od osumnjičenih mladića iz Splita policija povezuje i s napadom na sezonske radnike na otoku Braču početkom ljeta. Taj incident također je bio motiviran nacionalnom mržnjom jer je jedan od napadnutih radnika govorio srpski. Policija je tada uhitila osumnjičene te ih pustila da se brane sa slobode, što je jedan od njih iskoristio za novi napad.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI