ČIJA JE OVO POGREŠKA? Mladić koji je napao Srbe, činio je to i prije!

Niksa Stipanicev/CROPIX

Tijekom utorka je na području PU splitsko – dalmatinske i PU šibensko – kninskeuhićeno osam osoba, od kojih je većina s područja Splita. Oni se povezuju s napadom na Srbe prije tjedan dana u kafiću Petko u Uzdolju pokraj Knina, prenosi Slobodna Dalmacija.

Najstariji od maskiranih napadača ima 28 godina, drugi osumnjičeni ima 25, dok su ostali uhićeni u dobi od 21 godine života. Danas će biti ispitani i dat će iskaz na Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Napad u Uzdolju je šibenska policija okarakterizirala kao kazneno djelo izazivanja nereda zbog čega bi huligani mogli dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora, ali Državno odvjetništvo u Šibeniku može policijsku prijavu i preinačiti ako se dokaže da je djelo počinjeno iz mržnje.

Zanimljivo, među uhićenima je i 22-godišnji mladić iz Splita koji je u lipnju ove godine u Supetru na Braču sudjelovao u napadu na skupinu od pet osoba(trojica sezonskih radnika iz Slavonije, od kojih su dvoje govorili srpskim jezikom, djevojka iz Varaždina i brački vatrogasac).

Mladić se tada branio kako se ničeg ne sjeća jer mu je izmjereno 1,2 promila alkohola u krvi. Priveden je i pušten da se brani sa slobode te čeka početak suđenja. Dovoljno da organizira još jedan napad.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI