Čudni su putevi Brkićeve imovine: Neobični detalji koje morate vidjeti

facebook

U političkim vodama, Milijan Brkić zaplivao je relativno nedavno, i to na poziv svojega dugogodišnjeg prijatelja Tomislava Karamarka, kojega se nedugo potom odrekao u trenutku kada je trebalo birati stranu za ostanak i opstanak u stranačkoj garnituri. Brkić se nije dugo zadržao u visokoj polici, već pri prvim danima saborskog mandata, u javnost je dospjela priča s njegovom imovinskom karticom.

Naime, imovinsku je karticu s nekoliko mjeseci zaostatka predao u veljači 2016.godine, a ispostavilo se da je karticu pogrešno ispunio te je tako pri usporedbi stare i nove kartice pogrešno prepisao imetak kojega posjeduje. Prema kartici koja datira iz veljače spomenute 2016.godine, Brkić je vlasnik stana u Zagrebu od 143,6 kvadrata, a prema podacima iz zemljišnih kniga Brkić posjeduje stan u Španskom površine od 87 kvadrata pa je pomalo nejasno gdje se krije razlika od 56,6 kvadrata. Riječ je o jednom stanu za kojega je drugi čovjek HDZ-a digao kredit u PBZ-u, a zanimljivo je kako se hipoteka kredita od 200 tisuća eura s kamatom od dva posto odnosi na stan od 87 kvadrata.

No, Brkić je ranije tvrdio kako je sa tim novcem došao do većeg stana. Brkić je smetnuo s uma da on i bivša supruga u Zagrebu posjeduju još jedan stan, što je također izazvalo čuđenje nad njegovom imovinskom karticom. Brkićeva obitelj 2007.godine digla je 560 tisuća eura kredita, na rok otplate od 25 godina, ali već 2016.godine prijavljuje da je tadašnjoj supruzi Karmen za taj kredit ostalo tek nešto više od 162 tisuće eura, iz čega proizlazi da su skoro 400 tisuća eura otplatili u svega četiri godine. Na koji način, pitanje je koje je ostalo vijesti u zzraku budući da su supružnici u to vrijeme zajedno zarađivali oko 284 tisuće kuna na godišnjoj razini.

Prema podacima iz imovinske kartice Brkiću je stanoviti prijatelj Ante Gašpar prije desetak godina, bez kamata posudio preko 570 tisuća kuna, koje mu Brkić nije vratio. Od te pozajmice pribavio je dionice Karlovačke banke vrijedne 380.900 kuna, a spomenuti treba i da je Karlovačka banka Brkiću odobrila kredit od milijun kuna kojega je vratio u godinu dana, a supruga Karmen jedno je vrijeme bila suvlasnica niza tvrtki s Petrom Šolom, čija je obitelj držala Karlovačku banku. Brkić je u kartici spomenuo i da supruga Karmen vraća mjesečno 9500 eura, a budući da godišnje također prema napisu iz kartice zaradi oko 40-ak tisuća kuna, također nije jasno na koji način otplaćuje kredit.

Prema Brkićevoj kartici koja datira iz 2016. godine, u četiri tvrtke bivša supruga Karmen ima dionice vrijedne 191 tisuću kuna, a u ranijoj kartici stoji da ih je kupila kreditom, dok se u novoj kartici navodi da ih je platila vlastitom zaradom. U prvoj kartici stoji i kako je on osobno dionice tvrtke Proficio kupio kreditom, da bi u kartici iz 2016.godine, naveo da ih je platio vlastitom zaradom. prema posljednjoj kartici Brkić je srezao i dugove Karlovačkoj banci.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI