GRAĐANI NA NOGAMA ZBOG PRITVORENOG HGSS-ovca: Je li Škalamera žrtva onih koji potiču mržnju između Srba i Hrvata?

Screenshot

Građani Rijeke organiziraju mirno okupljanje dana 28. kolovoza 2019. u 19,30h sati ispred istražnog zatovora u Rijeci u znak podrške  pritvorenom spasitelju HGSS-a Matku Škalameri. Skup organizira riječka Armada, a potporu su dale i županijska i gradska organizacija HSP-a. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

HSP PGŽ i HSP Rijeka bez zadrške podržavaju skup potpore časnom i uglednom spasitelju, članu GSS Matku Škalameri koji organizira riječka ARMADA.

Smatramo da je došlo vrijeme da se kaže DOSTA provokatorima koji koriste šutnju hrvatskog državnog vodstva, uhvaćenog u zamku obvezanosti prema onima koji po svoje mišljenje odlaze četničkim vojvodama u Srbiju. Prepoznaje se isti rukopis u ovom događaju, kao i u nedavnim „napadima na srpsku nejač“ u okolici Knina te danas u Istri.

Smatramo da je riječ o orkestriranom i pomno organiziranom djelovanju određenih snaga koje će HSP uskoro i imenovati.

Ovom prigodom pozivamo sve članice, članove i simpatizere HSP te sve  ljude iz Rijeke  i okolice, kao i sve hrvatske građane kojima je dosta ovakvog ponašanja pojedinaca koji koriste svaku prigodu za unošenje mržnje i za povećanje tenzija između hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine – da dođu na najavljeni skup potpore Matku Škalameri u srijedu 28.8. u 19:30 ispred zgrade Općinskog suda u Rijeci, u Ulici žrtava fašizma 7.Dođimo i pokažimo da nam je stalo do istine.

HSP PGŽ
Nikica Augustinović, predsjednik
HSP Rijeka
Dragan Zeko, predsjednik

Poziv na okupljanje objavljen je i u riječkoj Facebook grupi Riječka enciklopedija- fluminensia” koja broji oko 29 tisuća članova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI