HDZ-OVCI U STROGOJ DISKRECIJI! Je li ovo pozadina slučaja Žalac?

screenshot

Sve je manje razumijevanja od strane javnosti prema priči koju naciji servira ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac koja na vrlo neuvjerljiv način nastoji objasniti način na koji se skupi Mercedes E klase ukazao u dvorištu njezine obiteljske kuće u Vinkovcima.

”Auto stoji u mojem dvorištu jer je brat dovezao svoj automobil k roditeljima, pa nema mjesta. On je rentan ugovorom o najmu, vjerojatno će ga kupiti”, objašnjavala je prije nekoliko dana ministrica dodajući da mora pitati roditelje hoće li otkupiti taj automobil. No, ono što Žalac nije objasnila od početka izbijanja afere jest zašto se u tom slučaju u skupom Mercedesu danima vozio njezin suprug Mario Žalac, zanimljivo, u samome startu nije znala objasniti radi li se o najmu ili vlasništvu.

Osim toga, ono što valja napomenuti jest da je brat kojega Žalac spominje, a riječ je o Ivanu Ivankoviću zaposlenik gradske uprave u Gradu Zagrebu te radi kao pomoćnik pročelnika za energetiku, što pak znači da živi i radi u Zagrebu pa je također nejasno zašto je vozilo u dvorištu mjesecima, ako ovaj kući dolazi na vikende. Bilo kako bilo, ovo je priča koja je potekla lavinu reakcija ne samo u javnosti već i u samome Ministarstvu, ali i u HDZ-u u kojem za Žalac imaju sve manje razumijevanja.

Kako tvrdi naš sugovornik iz stranke blizak premijeru, ministrica je u posljednje vrijeme sve drskija, prema kolegama se odnosi hladno, rijetkima uopće daje priliku da joj pristupe te je zatvorena za svaki oblik komunikacije.

Jedna od sumnji koja se kroz redove vladajuće stranke provlači jest da se možda radi o sponzorskom vozilu, što ne bi bio prvi takav slučaj u hrvatskoj politici i među hrvatskim političarima, naime, besplatni sponzorski automobili ne nude se izravno političarima, ali se usluge koje političari odrade za poduzetnike kompenziraju preko njihovih partnera pa tako nerijetko bračni partneri političara voze luksuzne limuzine, a ostavlja im se i mogućnost otkupa kroz određeni vremenski period.Riječ je o kompenzacijama koje su daleko istaknutije na lokalnoj razini pa tako do dogovora ovoga tipa nerijetko dolazi s tvrtkama i autokućama od kojih predstavnici lokalnih vlasti kupuju gradska, općinska ili županijska vozila. Nije nemoguće da je takva situacija i u slučaju ministrice Gabrijele Žalac, koja je u posljednje vrijeme sve nervoznija.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI