Isplivao kontroverzni video! Glavni akter Andrej Plenković!

facebook

Otkako je zavladao Hrvatskom, premijer Andrej Plenković svako se malo nađe u kakvoj nezahvalnoj poziciji koju valja objasniti javnosti, no po svemu sudeći njega osobno to ne zabrinjava previše. Vrlo vjerojatno prvi čovjek hrvatske Vlade nije pretjerano zabrinut niti zbog videa koji cirkulira društvenim mrežama, a u kojem je baš on ključni faktor.

Antonio Tajani je naš kandidat za predsjednika Europskog parlamenta. Riječ jeo mom prijatelju, bivšem povjereniku, čovjeku koji je bio čak i u našoj kampanji za izbore za Sabor. Zaželio sam mu puno uspjeha i čestitao mu. Drago mi je da smo podržali pobjedničkog kandidata”, premijerove su riječi izvučene iz arhiva, a datiraju pak iz prosinca 2016.godine, uoči izbora za predsjednika Europskog parlamenta. Da, da isti je to Tajani kojim ovih dana hrvatska javnost a poglavito politička elita puni usta jer je govorom na ceremoniji Dana sjećanja na žrtve fojbi u Basovizzi kod Trsta relativizirao posljedice fašističke vladavine u slovenskom Primorju.

“Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija”, poručio je kandidat kojega je Plenković bez zadrške i javno podržao za šefa Europskog parlamenta. Inače, premijer se hvalio i da je dotični sudjelovao u HDZ-ovim predizbornim skupovima. Tajani se nakon svojih skandaloznih riječi pokušao opravdati da je pogrešno protumačen, no ako je suditi po usijanju u hrvatskom društvu ta isprika nije pala na plodno tlo.

Podsjetimo, Tajani je kao potpredsjednik EP-a u rujnu 2016.godine gostovao u Puli i Rijeci, na predizbornim skupovima stranke koja trenutno pod Plenkovićevim rukovodstvom ravna državom, a tijekom tog gostovanja dakako dao je podršku HDZ-u i prijatelju Plenkoviću u ime europskih pučana, a taj susret premijer je ovjekovječio i na društvenim mrežama. No, tko zna možda to nije bio Plenković možda se kćerkica zaigrala. Kao što je to objašnjenje u djelu nacije zvučalo neuvjerljivo, tako mnogima neuvjerljivo danas djeluje i Plenkovićeva obrana nacionalnih interesa te način na koji se suprotstavio Tajaniju.

“Danas sam razgovarao s Tajanijem. Kazao sam mu da smo bili izrazito nezadovoljni takvom izjavom koja je neprimjerena, te smo zatražili pojašnjenje. Koliko ga poznam, a znamo se vrlo dobro zadnjih šest godina, nikad dosad nije bilo ni najmanje indicije ovakvog stava, niti se to dalo naslutiti”, rekao je iznenađeni premijer između ostaloga.Inače, kada već govorimo o ovom skandaloznom Talijanu valja reći da je riječ o novinaru te nekadašnjem časniku talijanskog ratnog zrakoplovstva koji je predvodio izaslanstvo Berlusconijeve Forza Italije u EP-u u periodu od 1999.do 2008.godine, nakon čega je bio povjerenik za transport, industriju i poduzetništvo, predsjednikom EP postao je u siječnju 2017.godine, između ostaloga i uz potporu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI