Istražitelji Brkiću ‘pušu za vratom’: Pronađeni novi tragovi! Hoće li ga ovo dokrajčiti?

facebook

Iako se stječe dojam da se drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić privremeno povukao iz javnog prostora, to po svemu sudeći ne znači da je priča s aferom SMS i njegovom ulogom u istoj okončana. Da je tome tako potvrđuje još jedna u nizu naslovnica tjednika Nacional koja se bavi ovom tematikom, a na kojoj stoji da su istražitelji u aferi SMS došli do novih tragova koji teško optužuju Brkića.

Prema njihovih spoznajama, istražitelji su u jednom od mobitela koja su pronašli kod Franje Varge otkrili intenzivnu komunikaciju ovog nekadašnjeg policijskog informatičara s istaknutim HDZ-ovcem. Dvojac je prema tvrdnjama izvora spomenutog medija dulje vrijeme intenzivno komunicirao, kako prije tako i u vrijeme izbijanja afere, a komunikacija prilično eksplicitno kompromitira Brkića, koji se nije očitovao oko novih detalja iz ove stare priče.

Brkić je inače i prije nekoliko tjedana ispitan u Uskoku, a što je točno tamo rekao nije poznato. Ipak, obraćajući se novinarima tvrdio je da se u tjednu kada je Varga ”otkriven” nije čuo s njime. Međutim, doima se da je vrag u detalju, a u Nacionalu ujedno navode kako bi Uskok svoju istragu mogao okončati kroz par tjedana. Kao što je već poznato, Vargu Uskokovi istražitelji sumnjiče za izradu lažne SMS prepiske između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana s jednim od sudaca koji je sudio u sporu Zdravka Mamića i ostalih, a prema kojoj je nekadašnji glavni državni odvjetnik prije objave prvostupanjske presude vršio pritisak na suca zahtijevajući osuđujuću presudu.

Vrlo brzo ova se priča počela širiti sve do Blaža Curića, Brkićeva kuma i vozača potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića koji je pod istragom stoga što je, navodno, dojavio Vargi da je pod istražnim mjerama. Koncem studenog u javnost su procurili i detalji Vargina istražnog iskaza u njima, a osim o odnosu s Mamićem govori i o odnosu s Karamarkom, Brkićem pa i Vladom Galićem, nekadašnjim predsjedničinim savjetnikom za nacionalnu sigurnost.

Da priča bude do kraja intrigantna, Vargu se povezivalo i s vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem koji je radi toga ispitan u Uskoku, gdje je o ovoj vrućoj temi prije nekoliko dana govorio i Karamarko. Inače, kada već govorimo o Brkiću valja reći da bi saga oko afere SMS mogla utjecati na nastavak njegove političke karijere. Jer, kao što je poznato, premijer Plenković nedavno je javno rekao kako ga zabrinjavaju detalji ove priče koji dospijevaju u javnost, ujedno odnedavno je upravo prvi čovjek Vlade pružio ruku mira šefici države Kolindi Grabar-Kitarović koja se pak odrekla kadrova bliskih kako Brkiću, tako i aferi SMS. Riječ je o Galići i Mati Radeljiću.Nije tajna da Plenković i Brkić nikada nisu bili u dobrim odnosima, a da je sada po srijedi i ozbiljna odmazda Brkića moglo se vidjeti i na proslavi osnutka HDZ-a koja se odvila prije nekoliko dana, a na kojoj se ovaj dvojac prvi puta pojavio u javnosti skupa, od izbijanja spomenute afere. Međutim, upućeni svjedoče kako su se prilikom toga susreta jedan prema drugome ponijeli hladno i odmjereno, slično kao i u novogodišnjim čestitkama koje su mnogi protumačili kao međusobni obračun i prozivke.

Sve u svemu, čini se da svaka nova priča koja se zakotrlja oko Brkića dobiva sve ozbiljniju dimenziju, ali on i dalje ne posustaje te se čvrsto drži na svojim pozicijama. Do kada – pokazat će vrijeme.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI