Jandroković: Nije normalno ni privatno držati sliku Pavelića!

HDZ

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković je u intervjuu za N1 televizijuosvrnuo se na aktualna politička zbivanja.

Prilikom pokopa posmrtnih ostataka 294 osobe ekshumirane na području Gračana, koje su ubijene na samom kraju Drugog svjetskog rata izjavio je kako je “ovdje bilo preko 60 maloljetnih osoba koje su bile okrutno ubijene. Zaslužuju da im se poklonimo i odamo priznanje. Ovo je mjesto koje jasno pokazuje da je je komunistički režim bio totalistički i koji je ubijao sve svoje protivnike i nakon ustaškog režima ostavio još jednu traumu hrvatskom narodu“, poručio je Jandroković.

Poručio je kako se Hrvatska treba odmaknuti od fašističkog, ustaškog i komunističkog nasljeđa. “Mlađe naraštaje trebamo učiti da je put do slobode, demokracije i mira bio vrlo težak, da je put do Hrvatske slobode bio veoma težak”, rekao je Jandroković.

Jandroković je komentirao i napade na Srbe od prije dva dana, Jandroković istaknuvši da je državni vrh učinio sve što je u njegovoj moći. “Potpuno je jasno da je policija poduzela potrebne radnje i već uhitila određeni broj ljudi, a poruke državnog vrha osuđuju taj napad. Očekujemo da se svi uhite i strogo kazne, kako bismo poslali poruku da se takvo nasilje osuđuje”, kazao je.

“Trendovi su da ekstremni elementi imaju određenu snagu. Političke stranke osuđuju nasilje i promoviraju toleranciju i međusobno uvažavanje. Svi važni politički čimbenici i sudionici političkog života osudili su taj čin i tražili da se počinitelji pronađu”, rekao je Jandroković.

Po pitanju Lovre Kuščevića i sporne slike Ante Pavelića u njegovoj kući izjavio je kako mu je “neshvatljivo da bilo tko u Hrvatskoj ima u kući sliku Ante Pavelića. Kuščević je to demantirao. Nije normalno bilo gdje, pa makar i privatno, imati Pavelićevu sliku”, zaključio je Jandroković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI