LOVREN I MODRIĆEVA PUNICA OSUMNJIČENI ZA LAŽNA SVJEDOČENJA! Evo zašto se pokreću postupci

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sva tri slučaja inicirana su zbog njihovih svjedočenja na Županijskom sudu u Osijeku, odnosno, u postupku protiv Zdravka Mamića

Nakon što je prošloga ljeta tužiteljstvo u Osijeku otvorilo istragu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja, pokrenute su još dvije iste istrage protiv Modrićeve punice Vesne Juraić i hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena, tvrdi Jutarnji list.

Modrić je braneći Mamića, zapravo branio svoju punicu!

Sva tri slučaja inicirana su zbog njihovih svjedočenja na Županijskom sudu u Osijeku, odnosno, u postupku protiv Zdravka Mamića i njegovih partnera koje se sumnjiči da su izvlačenjem novca Dinamo oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Za Modrića je otvorena istraga jer je u svom svjedočenju sredinom lipnja promijenio navode svog iskaza koji je tijekom istrage dao USKOK-u. Riječ je o okolnostima pod kojima je došlo do podjele transfernog obeštećenja između njega i Dinama nakon Modrićeva transfera u Tottenham 2008. godine. Naime, USKOK tereti Zdravka Mamića da je neosnovano omogućio isplatu polovice odštete, odnosno oko 10.5 milijuna eura, Luki Modriću na temelju antidatiranog aneksa ugovora o profesionalnom igranju. Modrić je u istrazi naveo kako s Dinamom nije imao sklopljen nikakav ugovor o podjeli transfera, nego da je sporni aneks nastao tek nakon što je već počeo igrati za Tottenham.



“U to vrijeme, nakon što je ostvaren moj transfer u Tottenham i nakon što sam ja već igrao za Tottenham, koliko se sjećam, sačinjen je aneks ugovora o profesionalnom igranju između mene i Dinama temeljem kojega meni pripada 50 posto transfera. Zdravko Mamić tada mi je objasnio da je nužno da potpišem taj aneks kako bih mogao dobiti dio novca od ostvarenog transfera u Tottenham. Mislim da mi je Zdravko Mamić donio na potpis navedeni aneks, a koliko se sjećam, meni nije dao primjerak aneksa”, pojasnio je tada Modrić uz napomenu kako je veći dio tog iznosa, temeljem njegova građanskog ugovora s Mamićem, proslijedio upravo Zdravku Mamiću.

Na suđenju u Osijeku Modrić je naveo kako je sporni aneks potpisao još 2004. godine kada je potpisivao prvi profesionalni ugovor i da je isti aneks potpisivao prilikom svakog produljenja ugovora. Njegova punica Vesna Juraić, koja je bila voditeljica računovodstva u Dinamu, a vodila je knjigovodstvo i za Modrića, osumnjičena je za davanje lažnog iskaza vezano uz isti aneks ugovora.

Juraić je u istrazi svjedočila kako je sporni aneks prvi put vidjela tek nakon što je obavljen Modrićev transfer, a na raspravi na Županijskom sudu u Osijeku kazala je kako je od tajništva klzba dobila i ugovor i aneks ugovora za podjelu transfera u travnju 2008. odnosno, prije nego što je Modrićev transfer u Tottenham realiziran.

Zbog razlike u iskazima nadležno tužiteljstvo je protiv nje i njezina zeta Luke Modrića, pokrenulo istragu i ona je, kako tvrdi Jutarnji, u međuvremenu ispitana u svojstvu osumnjičenice. Isti medij tvrdi kako je Juraić negirala krivnju.

Uz Juraić i Modrića, našao se i Dejan Lovren. Lovren je, prema tvrdnjama Jutarnjeg, dobio poziv na ispitivanje u osječkom tužiteljstvu, a ono je predviđeno za siječanj 2018. godine.

U Lovrenovu slučaju sporan je trenutak potpisivanja aneksa ugovora kojim je Lovren dobio pravo na polovicu odštete od transfera u Lyon. Lovren je u svojem iskazu tvrdi da je aneks potpisan prije transfera, a tužiteljstvo je temeljem grafološkog vještačenja i ostalih dokaza, uvjereno da je i taj aneks potpisan naknadno i da je antidatiran. Samim time sumnjaju i u Lovrenov iskaz.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI