Mesić i Manolić TAJNO savjetuju jednog hrvatskog političara

screenshot društvene mreže

Usprkos rašomonu koji se trenutno odvija u SDP-u, njegov predsjednik Davor Bernardić ponaša se kao da je sve u savršenom redu i kao da vlada strankom sigurnom i čvrstom rukom poput kakva šoguna.

“Nema krize u stranci. SDP nije u pat-poziciji. Tijela stranke funkcioniraju i sve je regularno”, izvalio je neki dan.

Razloge ovakve Bernardićeve samouvjerenosti otkrio je za tjednik Express jedan visokopozicionirani SDP-ovac.

“Bero je u bunilu, a kako neće biti kada ga mjesecima savjetuju Josip Manolić i Stjepan Mesić“, neslužbeno je Expressu priznao jedan SDP-ovac, a da ga u društvu političara-metuzalema redovno viđaju, potvrdilo je Expressu više ljudi.

Naime, od 6. siječnja, Bernardića se u društvu Mesića i Manolića može vidjeti u jednoj poznatoj zagrebačkoj pivnici u centru grada u koju Manolić rado zalazi.Bernardića (38) je na taj sastanak, saznaje Express, dovezla crna limuzina, iako se lokal nalazi 300 metara od središnjice SDP-a na Iblerovom trgu. Živahni penzioneri Josip Manolić (98) i Stjepan Mesić (84) došli su pak ‘cipelcugom’.

Bernardić je tako u dvojici novih savjetnika pronašao 135 godina političkog iskustva, šali se Express. Na hrvatskoj političkoj sceni Manolić je prisutan 75 godina, dok je Mesić na sceni oko 60-ak. Josip Manolić u svojem je životnom vijeku prošao četiri režima od kojih je, kako sam kaže, tri rušio, a jedan stvarao.

Upitan o savjetodavnoj funkciji koju navodno pruža mladom šefu SDP-a, Manolić je Expressu odgovorio da ga jednog dana vidi na premijerskoj funkciji:

“Zašto ga ne bih vidio? Pa to je čovjek koji ima 30 godina i deset godina političkog staža. Zašto ne bi jednog dana bio premijer? Kao stari političar priželjkujem da se mladi probiju na vrh. O Bernardiću neću govoriti ništa loše jer to ne postoji. To govore oni koji žele njegovu poziciju”, kazao je Manolić.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI