MILORADE, OVO SE ZOVE NAPAD! Sjećate se kako su vrijeđali staricu kojoj je aktivist slomio ruku i raskrvario lice?

Gastro napadač na predsjednika SDSS-a i SNV-a Milorada Pupovca koji se na Dolcu na njega bacio ostatcima hamburgera, jedna je od trenutačno najtraženijih osoba u Hrvatskoj i zasigurno neće dobro proći.

Iako nelijep i nepristojan čin, zbog Pupovčeve fleke na mantilu, ovaj slučaj je odjeknuo nevjerojatnom snagom i brzinom, zbog čega su hitno reagirale stranke, institucije, pojedinci i udruge pružajući podršku i riječi suosjećanja žrtvi s Dolca. Nije izostala ni reakcija srbijanskog predsjednika, “brutalan napad” dobiva sve veću dimenziju, mediji pršte od izvještavanja, većina hrvatskih građana se svemu smije, no jednoj osobi zasigurno nije do smijeha.

Ružici Ćavar.

Sjećate se?
Riječ je o starici koja je u dobi od 78 godina 2014. pretučena na Cvijetnom trgu, u samom središtu Zagreba. Neven Kovačić iz pokreta za sekularnu Hrvatsku ovoj je pro-life aktivistici i predsjednici Hrvatskog pokreta za život slomio ruku i opalio šamar. Za svoje nasilništvo Kovačić je tada dobio godinu dana uvjetnog, no teško je ne zapamtiti tadašnje nerazumijevanje za žrtvu i podršku napadaču.

Nevjerojatna naklonost lijevih medija i udruga prema gorostasnom napadaču te gnjevni ispadi i uvrede upućene ženi koja je završila u bolnici, bili su sramotno gadljiv prikaz nedemokratičnosti društva u kojem neistomišljenici završavaju na kirurškom stolu Traumatološkog odjela.

Vijest o divljaštvu na Cvjetnom trgu tada je emitirana u 20. minuti HRT-ova Dnevnika, a teške ozljede gospođe Ružice Ćavar tek su usputno spomenute.  I to je bilo sve. A na ovaj teški, fizički napad, Sanja Sarnavka i Udruga B.a.B.e reagirale su ovako:

“Nećemo se očitovati niti stati u zaštitu gospođe Ružice Ćavar. Nije ona nemoćna bakica, nego vrlo agilna žena koja neumorno radi. Ona je sve samo ne nemoćna starica“.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI