Ministar Butković se ipak ne sastaje s motociklistima

Goran Kovacic/PIXSELL

Ministarstvo prometa, mora i infrastrukture u srijedu je demantiralo da se hitan sastanak na temu sigurnosti motociklista zbog prijetnje udruge Karavana za život – bikeri na cesti da će ovoga vikenda organizirati prosvjed na hrvatskim cestama.

Iz Ministarstva su izvijestili da danas nije zakazan sastanak ministra Olega Butkovića s predstavnicima udruge Karavana za život – bikeri na cesti, no nisu potvrdili neslužbene navode iz te udruge da je održan sastanak zatvorenog tipa.

Podsjetimo, motociklisti traže specijalne zaštitne ograde na autocestama, donošenje novoga znaka “Zahtjevna dionica za motocikliste”, primjenu boja za znakove na kolniku koje su otporne na proklizavanje te smanjenje cestarina za motocikle za 50 posto. U protivnom, zaprijetio je predsjednik udruge bikera Mladen Vitković, ovoga će vikenda udruga organizirati prosvjed kojim će usporiti promet na naplatnim postajama, graničnim prijelazima i trajektnim lukama, a u tome bi navodno trebalo sudjelovati oko 4000 motociklista.

Udruga Karavana za život – bikeri na cesti objavila je u srijedu da su pozvani na razgovor s ministrom prometa, mora i infrastrukture Olegom Butkovićem o njihovim zahtjevima. “Sastanak u 11 sati bit će samo način umanjenja štete, a odbijenicu Ministarstva prometa također ćemo dobiti”, poručili su iz udruge te dodali, “Ministre Butkoviću, pogledajte se u ogledalo sa svim vašim suradnicima, pognite glave i jednom u životu priznajte da ste kupovali vrijeme, odugovlačili da prođe sezona, a dalje ćemo lako”.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI