Najpoznatija hrvatska novinarka raskrinkala Tolušićevu seks aferu: Ovo je istina koja se događa u pozadini

screenshot

Jedna od najpoznatijih hrvatskih novinarki Romana Eibl, žena je koja ovu profesiju ima u malom prstu te su upravo afere koje je ona načimala u gotovo svim sferama novinarstva nerijetko punile medijske stupce i izazivale brojne reakcije. Upravo stoga, Eibl je i više no relevantna za komentar novonastale afere koja potresa vladajuće, a u kojoj se našao aktualni ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić, kojemu se politička karijera navodno nastojala kompromitirati objavom montiranih fotografija na kojima s prostitutkom konzumira kokain.

Svoje viđenje te afere na popularnom je Facebooku iznijela i Romana Eibl čiju objavu u cijelosti prenosimo:

“Najnovija, takozvana afera “koka i prostitutka” u meni izaziva nelagodu, ne zato što neki ministar sa strane ševi i šmrče, ni prvi ni zadnji, nego zbog činjenice da je plasirana baš u vrijeme kad Plenkovićeva Vlada najavljuje oštru borbu protiv lažnih vijesti (fake news) čime će vlast stvoriti dodatni prostor za pravosudnu represiju nad medijima i cenzuru (i, dakako, autocenzuru), a sebe učiniti još nedodirljivijom. Meni tzv. afera “koka i prostitutka” izgleda kao uradak iz obavještajne radionice za kojim se poseglo baš s tim ciljem, dakle zbog još jačeg stezanja obruča oko novinarskih sloboda i interpretacija, a ne zbog diskreditacije jednog ministra, koji je osim toga i potpredsjednik Vlade.

Recimo, zar nije čudno da su svi kontaktirani ministri (Božinović, Bošnjaković, Kuščević…) od ranog prijepodneva, a Nacional se na kiosku pojavio u jutarnjim satima, vrlo spremno i decidirano odgovarali na pitanja o aferi “koka i prostitutka”, kao da su im svi odgovori bili unaprijed servirani na pladnju. Vrlo neuobičajeno, jer isti ti, a i ostali ministri najčešće izbjegavaju ad hoc komentare pred kamerama, osobito na afere koje poteknu sa stranica novina, uvijek se pravdajući da još nisu pročitali tekst, pa prema tome nemaju ništa ni za reći, ili čak ne kažu ni to nego mahnu “sedmoj sili” i protutnje s neizostavnim mobitelom na uhu, “kupujući” vrijeme dok ne postignu sinkronizaciju što i kako odgovoriti.

Danas su već do podneva, a još se slova na naslovnici Nacionala nisu osušila, bez ikakve zadrške svi spremno graknuli da je na djelu pokušaj destabilizacije političkog poretka, što je dodatno osnažila i Vlada u svom hitrom priopćenju. Takva ministarska promptnost i otvorenost pred kamerama u nas gotovo da je nezabilježena, što dodatno potiče sumnju da je sve umjetno producirano u sasvim posebne svrhe… Što je, Berislave, Nacionalu to trebalo”, upitala je novinarka, a u raspravu su se upustili i brojni drugi prijatelji i pratitelji Romane Eibl s ove društvene mreže. Među ostalim svoj je obol ovoj temi dao i profesor Slaven Letica koji je u komentaru poručio: “Treba reagirati odmah i masovno. Vladina je strategija velika cenzura pod egidom rata protiv dezinformacija. Sto je vladi omiljeni “spin” nego fake news i dezinformacija” istaknuo je Letica.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI