‘Ne nasjedajte na prevare i ne šaljite kopije osobne iskaznice! Ne postoji nikakava igra Facebook’

Požeško-slavonska policija izvijestila je u ponedjeljak da je u posljednjih nekoliko dana dobila nekoliko prijava građana koji su putem Facebooka sudjelovali u nagradnoj igri i zatim na “messenger” dobili poruku kako su baš oni “sretni dobitnici”. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Posljednjih nekoliko dana naša Policijska uprava zaprimila je nekoliko prijava građana da su nedavno, putem društvene mreže ‘Facebook’, sudjelovali u nagradnoj igri te su organizatorima ‘nagradne igre’ poslali fotografije svojih osobnih iskaznica s prednje i stražnje strane.

Budući da se organizatori ‘nagradne igre’, nakon što su im poslali fotografije dokumenata, više nisu javljali postalo im je sumnjivo te su slučajeve odlučili prijaviti policiji.

Naime, građani su na društvenoj mreži ‘Facebook’ igrali nagradnu igru te im je nedugo potom na messenger stigla poruka kako su upravo oni ‘sretni dobitnici’ i da moraju fotografirati svoju osobnu iskaznicu s obje strane i poslati fotografije u poruci kako bi organizatori dobili njihove podatke i poslali im navodnu nagradu.

Međutim, kako nagrada nije stigla na njihovu adresu niti su dobili bilo kakvu povratnu informaciju shvatili su da bi se moglo raditi o nekoj vrsti prijevare. S obzirom na napredak tehnologije i mogućnosti raznih oblika komunikacije putem interneta, prijevare putem interneta postaju sve raznovrsnije.Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne ‘nagradne igre’ na društvenim mrežama, a ukoliko smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijave policiji na broj 192.”

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI