Ništa od Borzan! Evo tko bi mogao preuzeti stranku

twitter

Tjedan koji je na izmaku, mogao bi biti još jedan u nizu odlučujućih, barem kada se radi o političkoj sudbini Davora Bernardića. U političkim kuloarima, i izvorima bliskim aktualnom šefu SDP-a, šuška se kako bi mu do konca tjedna moglo biti predloženo da se povuče sa čela stranke.

Zašto bi on osobno to učinio nije poznato, no kako za sada stvari stoje polako, ali sigurno odriču ga se i oni s kojima je donedavno odlično surađivao, i koji su ga uostalom doveli na čelo Partije, a predvodnik takvima nedvojbeno je Zlatko Komadina, koji se prema pisanju dijela medija prije nekoliko dana sastao s europarlamentarkom Biljanom Borzan, predajući joj u ruke ključ stranke. Ona sama javno je potvrdila sastanak, no demantirala je ponudu za preuzimanje stranke, premda je dobar dio članstva i prema anketama vidi kao najadekvatniju zamjenu za Beru koji se sve teže snalazi u ulozi šefa stranke, i to ponajprije zbog napadača koji ne biraju ni sredstva, ni načine kako bi ga javno oblatili.

U SDP-u, tvrde dobro upućeni izvori vlada potpuni kaos i rasulo, stranka se naočigled raspada te su sve svjesniji da ukoliko se negativan trend nastavi potpuno nestaju s političke pozornice. Priče o zbivanjima i neusglasicama u redovima najveće oporbene stranke, gotovo je nemoguće pohvatati stoga nije poznato niti tko bi uistinu do izbora mogao ravnati strankom, jer nije Komadina jedini koji ima utjecaj u SDP-u. Ne treba smenutnuti ni ostale vrlo glasne, i artikulirane pobunjenike, mahom nekadašnje Milanovićeve suradnike.

Tu je jasno i neretvanska skupina, ali i oni koji diskretno promatraju nemila zbivanja čekajući svoju priliku. Nije naravno ni Bernardić bez aduta jer kao što smo do sada imali prilike vidjeti mladi je političar za očuvanje vlastite pozicije spreman na radikalne poteze što uključuje suspenziju, pa i izbacivanje iz stranke. Plenarna sjednica Sabora sve je bliže, a problemi po SDP time su još veći jer još uvijek se ne zna tko će govoriti na istoj u ime Partije. Dio članstva, i istaknutih partijskih kadrova kao riješenje vidi EU izbore na koje bi svi mogući kandidati izašli samostalno, a nakon toga onaj tko dobije najviše preferencijalnih glasova trebao bi stranku na umoru povesti u bolje sutra, ako ono u kontekstu ove stranke uopće i postoji.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI