‘Obersnel je zabranio prikupljanje potpisa za referendum, zanima me što o tome misli HDZ-e?!’

Patrik Macek/PIXSELL

U razgovoru za portal dnevno, Željko Sačić osvrnuo se na zabranu prikupljanja potpisa za referendum riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela. Sačić je uvjeren kako to neće spriječiti Inicijativu, te da i na riječkom području ima načina za ustavom zajamčeno djelovanje prikupljanja potpisa.

Intervju s generalom Sačićem s portala dnevno prenosimo u cijelosti:

Kako komentirate Obersnelovu zabranu?

“Takav vid boljševičkog, neokomunističkog postupanja u jednom barem deklarativno demokratskom društvu, je prema Ustavu RH nedopustiv i skandalozan. Jedna ustavna ovlast narodu i Inicijativi a to je pravo na referendum, zabranjuje potezom pera ideološki ostrašćeni politički protivnik i time po mom mišljenju ulazi u sferu kažnjivog djelovanja. No, mi ćemo poduzeti mjere konzultirati se s našim odvjetničkim timom kako bi vidjeli postoje li elementi za kazneni progon, zbog ograničavanja prava javnosti na demokratsku inicijativu i proceduru”, jasan je Sačić.

Zbog čega je Obersnel povukao taj potez?“U tom potezu iščitavamo paničan strah tog Vojka Obersnela i njegove Partije koju zastupa, jer oni se očito boje da hrvatski narod u konačnici tu prijevaru koju su u Saboru izveli HDZ, HNS, GLAS, SDP i ostali istanbulski simpatizeri – da narod ne ratificira njihovu prijevaru. Zamislite kako se panično boje kada pribjegavaju baš u SDP-ovim sredinama, zabranama! Na mjestima gdje su malo lukaviji od Vojka Obersnela, primjerice u Osijeku postavljaju financijske barijere. Dakle petsto kuna po štandu, kao da se mi tamo bavimo djelatnostima koje će nam donijeti pet tisuća kuna dnevno. Sveli su našu Inicijativu u red s političkim strankama ili profitnim organizacijama, a ne kao neprofitnu narodnu inicijativu koja izvire iz Ustava i gdje bi se tako na ovaj demokratski proces trebalo gledati. To je sva bijeda sustava koji regulira referendumska pitanja gdje se samo deklaratorno daje pravo građanima da izađu i organiziraju referendum, a onda podignu stotinu administrativnih prepreka, financijski, represivno i politički da onemoguće glas naroda”, kaže Sačić.

Poziv svim građanima, braniteljima i Hrvatima

Zbog tih anomalija u našem društvu pozivamo, naše građane, branitelje, hrvatski narod, da u što većem broju izađu posebno u Rijeci! Mi možemo prijaviti policiji referendum na privatnim posjedima i kućama te tamo prikupljati potpise! I neka se ne zavaravaju mi nećemo odustati od toga, unatoč žestokom protivljenju Obersnela i njegovih istomišljenika. Sasvim sigurno ćemo dati mogućnost hrvatskim ljudima koji su pod njegovom vlašću željni slobode i demokracije. Tek sada mi vidimo koliko je u Rijeci prisutna strahovlada i jednoumlje koje vlada u Rijeci. Tamo hrvatski čovjek, običan hrvatski čovjek, zapravo nema pravo izraziti niti svoj stav o nekom političkom pitanju. Čak mu se i to brani! Kao da je Rijeka okupirana. Vojko Obersnel zabranjuje hrvatskom čovjeku koji se zalaže za slobodu, zaštitu tradicija, obitelji, naše kulture, brani mu se izjašnjavanje o jednom prevažnom pitanu za budućnost nas i naše djece.

Nećemo sjediti skrštenih ruku

“Intenzivno razmišljamo da nas dođe na tisuće u Rijeku i tamo na posjedima nad kojim Obersnel nema kontrole kao obični građani volontiramo i provedemo našu Inicijativu. Neka naši ljudi koji žive u toj neslobodi vide da smo uz njih! Želim reći kako su u Rijeci jako tolerantni kada se radi o njihovim svjetonazorskim pogledima, razaranju vjere, kulture, obitelji u Hrvata onda su jako liberalni. A kada je u pitanju zaštita tih prava nema nikakvih reakcija udruga koje bi se trebale baviti zaštitom ljudskih prava, a koje plaćamo milijarde gradskih kuna. Prema tome vidite tu bijedu nevladine lijevo-liberalne tzv nevladine scene, kao i političkih stranaka. Ovdje je vidljiva i koalicija HDZ-a i SDP-a te njihovih satelita, kako su koalirali u Saboru za svojih 110 glasova, tako su se sada udružili prešutno na terenu, onemogućavajući na svaki način čin iskazivanja narodne volje. Time se želi nametnuti laž premjera Plenkovića da je hrvatski narod većinski za Konvenciju. No vidjet ćete kako će Plenković izgledati nakon 27. svibnja kada mi prikupimo potreban broj glasova, a on ostane na suprotnoj strani od volje većine građana”.

Poruka za kraj?

“Budite sigurni mi ćemo unatoč svim opstrukcijama prikupiti dovoljan broj potpisa, zato vas – sve domoljube pozivam, samo odlučno naprijed!”

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI