Ovako je Franjo Tuđman govorio o HOS-u

Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima završilo je u srijedu rad i preporučilo sankcioniranje simbola totalitarnih režima, ali i iznimku da se pozdrav “Za dom spremni”, koji je suprotan Ustavu RH, može koristiti u komemorativne svrhe uz prethodno dopuštenje.

U kontekstu zaključaka koje je donijelo Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, portal direktno podsjetio je na video snimku iz 1992. godine.

Tada je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman gostovao kod Romana Bolkovića na OTV-u te je govorio o HOS-u kao i o simbolima HOS-a.

“Ja znam da je među tim mladićima bilo hrvatskih fanatika i hrvatskih ljudi koji su imali hrvatske ideale. Začuđujuće je da nasjedaju onima koji im oblače crne košulje i fašističke oznake iz izgubljenog Drugog svjetskog rata.

Što bi bilo od Njemačke da se nastavila na crnokošuljaškim ili smeđokošuljaškim tradicijama.To je bila jedna od glavnih smetnji za međunarodno priznanje Hrvatske”, rekao je tada Franjo Tuđman.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI