Plenković vam je lagao: Ovo je najveća premijerova afera do sada!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Tko će koga, ako ne svoj svoga’, očigledno je krilatica za kojom se poveo i briselski dečko, premijer Andrej Plenković koji je politički zanat klesao daleko od naše male uhljebničke, političke bare kojoj se očigledno vrlo brzo prilagodio. Da je tome tako svjedoče podaci o kojima posljednjih dana ‘bruji’ hrvatska javnost, koju je uhljebljivanjima sve teže iznenaditi.

Naime, činjenice kažu da je Ivan Maslač, brat premijerove supruge nedavno mimo javnog natječaja postao direktor komercijalnih poslova u dubrovačkoj Zračnoj luci. U zemlji slučajnosti, slučajno je to da je riječ o tvrtki koja je u većinskom vlasništvu države. Na tu ga je poziciju ponovno ”slučajno” imenovao novi šef Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić.

A da sve ostane u krugu HDZ-ove političke obitelji pobrinula se činjenica kako je Luetić brat HDZ-ove europarlamentarke Dubravke Šuice. Luetića je pak uoči mirovine direktorom Zračne luke imenovao premijer osobno na sjednici Vlade koja se odvila 24. Siječnja. I

Inače, Ivan Maslać mlađi je brat premijerove supruge Ane Maslać Plenković koja također radi u Saboru kao šefica Službe za pravne poslove. A dobro upućeni u zbivanja unutar HDZ-a tvrde kako je bez Plenkovića nemoguće imenovati bilo koga, bilo gdje pa tako i samog Maslaća jer je on taj koji prati sva zbivanja u stranci, i oko stranke te dok on neku odluku ne blagoslovi, ona naprosto ne može proći.

Isti taj Plenković, prema tvrdnjama HDZ-ovaca obmanjuje javnost kada kaže da nije znao za zapošljavanja u spomenutoj zračnoj luci. Nije ovo međutim prvi put da se Plenković spominje u kontekstu nepotizma jer protiv premijera su podnesene čak tri prijave Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.  Djelu javnosti tako je sporno imenovanje njegova vjenčanog kuma Igora Pokaza veleposlanikom u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske. Za taj čin prijavu protiv njega podnio je Mostov saborski zastupnik Miro Bulj koji je smatrao kako se dotični veleposlaničke pozicije domogao zahvaljujući kumskoj vezi.Andrej Plenković na mjestu predsjednice Turističkog vijeća HTZ-a imenovao je Neru Miličić svoju sestričnu. Dotična je kćerka Marka Raosa brata Plenkovićeve majke Vjekoslave Raos. I Plenkovićev ujak Marko Raos spominje se u neugodnom kontekstu. Naime, imenovan je članom Upravnog vijeća ustanove Park prirode Biokovo, a na prošlim izborima postao je vijećnik HDZ-a u Makarskoj.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI