Poznati voditelj otkriva razlog zbog kojeg se Tuđman žestoko protivio pjesmi “Čavoglave”

screenshot

Nije podržavao pozdrav

Poznati televizijski voditelj Miroslav Lilić u razgovoru za Večernji list progovorio je o zanimljivostima iz karijere te otkrio kako je pokojni predsjednik Tuđman reagirao kada je čuo Bojnu Čavoglave Marka Perkovića Thompsona.

“Bio je žestoko protiv te pjesme jer počinje s ‘Za dom spremni’. On je bio veliki protivnik tog pozdrava i nije ga želio vezati uz Domovinski rat, a prvi Thompsonov album s tom pjesmom ionako je završio u gubicima. Šest godina poslije, vlasnik Croatia Recordsa bila je Zagrebačka banka i ja moram izdati Thompsonov album, a ne mogu jer je prvi bio u gubicima. Odlučujem da ću ga ipak izdati, ali u svim dokumentima napišem da je riječ o albumu Nine Badrić”, prisjetio se Lilić koji je progovorio i o trenutku Titove smrti, što je kao vijest morao i pročitati te je po tome ostao prepoznatljiv.

“Cijela je ekipa imala pripremljene crne sakoe, crne kravate i bijele košulje. U 17 sati počeo sam se odijevati, bila je pretpostavka da će u 19 sati biti vijest, i ja sam u toj panici, uzbuđenju i strahu odjenuo sako Vladimira Fučijaša, koji je malo jači od mene. Zatim sam stavio i košulju Gradimira Agbabe, a ostao sam dolje u trapericama. Zato sam, nakon čitanja vijesti, ostao sjediti. Da se ne vidi da još imam traperice na sebi”, rekao je.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI