Premlaćeni vlasnik kafića: ‘Napali su me jer sam Srbin!’

Niksa Stipanicev/CROPIX

Nakon što je u srijedu navečer grupa maskiranih napadača upala u kafić u Uzdolju kraj Knina i fizički napala vlasnicu i goste, pritom ozlijedivši pet ljudi među kojima i devetogodišnje dijete, oglasio se i vlasnik kafića.

Boris Petko izjavio je kako su ga napali jer je Srbin. Tukli su ga po glavi i nogama, rekao je za Dnevnik.hr. “Dok sam se branio od udaraca u glavu, drugi me mlatio po nogama. Samo sam gledao gdje su mi žena i djeca”, rekao je Petko. Još uvijek pod dojmom događaja, vlasnik kafića prepričavao je sinoćnji događaj: “Upali su maskirani, vidjele su im se samo oči. U rukama su imali šipke i palice. Viknuli su ‘majku vam je**m, Zvezdu gledate!’. Tad je nastao kaos”.

“Sve leti, djeca skaču i vrište, neki su bježali. Ja sam se pokušao obraniti od tih šipki kojima su me udarali. Bilo je strašno. Nije to dugo trajalo, ali mislim da je bilo organizirano. Obavili su svoje, na brzinu izišli vani, gdje ih je čekao neki auto, pa su pobjegli”, izrekao je svoje sumnje Petko, dodavši da je jedan od njh pola sata prije napada bio u izvidnici u kafiću. Popio je piće i otišao, a onda se vratio s “ekipom”.

To se dogodilo samo zato što sam Srbin. Nije zato što se zovem Ante ili Mate, nego zato što sam Srbin. Ali nadam se da će ih kazniti. Što bi bilo da sam ja nekog sinoć u tom šoku i bijesu ozlijedio? Sreća u nesreći je što su u kafiću bili državljani SAD-a, Francuske, Njemačke i Velike Britanije, pa se nadam da će policija i sudstvo odraditi svoj posao”, govori Petko koji kafić dan poslije, u četvrtak, nije otvorio.

“Sve je u kaosu, treba to počistiti, a i supruga i ja imamo noge u zavojima. Njoj su u bolnici šivali ranu. Da ne govorim o šoku. A djeca… Oni će od ovoga imati traumu cijeloga života”, zaključio je Petko.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI