RUSKI MILITARISTI ODVLAČE SRPSKU DJECU U RUSIJU: Zabranili im vojne kampove, ali oni su pronašli način

screenshot

Ekstremni ruski militaristi koji su nakon otvaranja vojnog kampa za djecu u Srbiji zabranjeni, ponovno vrbuju srpsku djecu, pišu tamošnji mediji.

Ugašena privatna vojna tvrtka E.N.O.T, poznata po organizaciji paravojnih kampova za djecu na Zlatiboru, čije su pripadnike nedavno uhitile Ruske federalne službe sigurnosti i pripadnici specijalne jedinice SOBR, našla je način da dođe do srpske djece za obuku u vojnom kampu. Ovoga puta, kampovi su u Rusiji…

Za razliku od prošle godine, kada je u organizaciji i obuci djece na Zlatiboru sudjelovala tvrtka E.N.O.T Korp, to ovoga puta (ali samo naizgled) neće biti slučaj, jer je ona početkom ove godine zabranjena, a neki od njenih članova su uhićeni.

Zloglasna paravojna formacija, međutim, nije potpuno nestala. Naprotiv, upravo njezini nekadašnji pripadnici sudjeluju u dogovorima oko predstojećeg vojnog kampa za djecu iz Srbije, a koji se održava od kraja travnja do početka svibnja (ukupno četiri dana) u okolici Moskve.

To za “Blic” potvrđuje i Željko Vukelić, koji navodi da grupa mladih odlazi za Rusiju u travnju, ali da će se u narednom periodu razgovarati o tome hoće li sličan kamp biti održan i u Srbiji:Hoće li takvog kampa biti ovdje, još nije riješeno, o tome ćemo još razgovarati, a pitanje je i hoće li on ponovno biti na Zlatiboru”.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI