SKANDAL! Načelnik s Mljeta uhvaćen u nedopuštenoj radnji na balkonu!

Screenshot

“U skladu s novim zakonom koji je donio načelnik općine Mljet Đivo Market, osjetio sam potrebu da se na doneseni zakon i očitujem. U izjavi za dubrovački.hr načelnik je rekao kako će se strogo kažnjavati oni koji budu sušili robu na vidljivome mjestu, balkonu…. Drži li se Market tog zakona ili mu je sve dopušteno pa se na njega to ne odnosi? Zar on smije sušiti robu, a mi ne? Kolika će se kazna njemu naplatiti? (U prilogu slike od jutros, 15. 8. 2019.)”, rekao je za Dubrovnik INsider stanovnik Mljeta (podaci poznati redakciji).

Podsjetimo, otoci Šolta i Mljet, Kolan na Pagu, Rijeka i Kaštele unijeli su u Zakon o komunalnom gospodarstvu odredbu o zabrani tzv. tiramola. Kazna za vješanje rublja ili bilo čega što narušava vanjski izgled zgrade iznosi i do dvije tisuće kuna.

Za dubrovacki.hr načelnik Općine Mljet Đivo Market izjavio je sljedeće: “Odredba o zabrani tiramola u našoj Odluci o komunalnom redu nije ni potrebna jer na Mljetu nemamo gdje staviti tiramole. Ovdje svaka kuća ima dvorište u kojem se suši roba. Ta je odredba samo jedna u nizu odredaba naše Odluke o komunalnom redu. Postoji zabrana vješanja na prozorima, balkonima, vratima, ogradama i drugim dijelovima zgrade koji su okrenuti prema javno-prometnim površinama. Tu nije dopušteno izlagati i vješati rublje, posteljinu, krpe i druge predmete kojima se nagrđuje vanjski izgled zgrade. Za ‘normalno’ vješanje nema kazne. U nas su zgrade i kuće drugačije građene nego u malim dalmatinskim mjestima, građene su jedna do druge, u nizu, tako da mi uglavnom robu sušimo u svom dvorištu, iza kuće.”

Međutim, na priloženim fotografijama jasno se vidi da se načelnik ne pridržava Zakona jer je njegov tiramol okrenut prema moru i vidljivim javnim površinama.

Nažalost, i ovaj se put dokazalo, da “mali ljudi” plaćaju cijenu “izmišljenih” zakona, a da se to ne odnosi na onoga tko je taj zakon i donio.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI