‘SPASITE ME, HAAG ME TRUJE’! Procurilo jezivo pismo Slobodana Miloševića koje je napisao uoči smrti

U intervjuu Nedeljnika, jedan od najpoznatijih srpskih odvjetnika, Zdenko Tomanović,ispričao je kako mu je Slobodan Milošević dan prije smrti dao pismo za Sergeja Lavrova, ruskog ministra vanjskih poslova. Pismo je napisao 8. ožujka, tri dana prije nego što je pronađen mrtav u ćeliji.

Milošević je Tomanovića molio da ta četiri lista papira koja je ispisao svojom rukom što prije odnese u rusku ambasadu sa zahtjevom da budu proslijeđena Lavrovu.

Žalio se da ga truju

“U tom se pismu žalio da ga truju i tražio da ga Rusija spasi i zaštiti. Ja sam odmah predao to pismo ruskoj ambasadi, a prijem je kasnije potvrdio i Lavrov”, navodi odvjetnik.

Kao dokaz da ga truju Milošević je naveo da je analiza krvi od 12. siječnja 2006., čije je rezultate dobio 7. ožujka, pokazala prisutnost izuzetno jakog lijeka koji se koristi u liječenju lepre i tuberkuloze.“Oni koji mi ubacuju lijek za lepru sigurno me ne mogu liječiti. I oni od kojih sam branio zemlju u ratu i koji me imaju interes ušutkati – također . Obraćam vam se u očekivanju da mi pomognete u zaštiti od kriminalnih aktivnosti u instituciji koja radi pod znakom UN-a”, napisao je Slobodan Milošević.

“Vidio sam pored njega bočicu s lijekovima”

Vinko Pandurević, čovjek koji je posljednji vidio Miloševića živog, jer je bio u ćeliji preko puta, ispričao je o večeri uoči smrti Slobodana Miloševića:

“Jedan stražar koji je pretresao njegovu ćeliju pokazao mi je neku plastičnu bočicu s lijekovima iz 1999. godine, natpis je bio dosta izlizan i nisam mogao vidjeti o kojem se lijeku radilo”, rekao je Pandurević.

Ni Borislav Milošević ne sumnja da mu je brat otrovan:

“U službenoj verziji njegove smrti može pisati bilo što, ali činjenica je da mu pet godina u zatvoru nisu obavili snimanje prokrvljenosti žila, a međunarodni konzilij je ustvrdio da mu je zbog tih problema potrebna hitna hospitalizacija”, govorio je Borislav Milošević.

Dragan Hadži Antić, dugogodišnji prijatelj obitelji Milošević, potvrdio je, u jednom intervjuu, Tomanovićeve reči:

“Milošević je jasno izrazio zabrinutost da ga truju, ali, nažalost, brzo je preminuo i nikada nije službeno otkrivena istina.”

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI