Sramotno pisanje: Njemački mediji Thompsona prozvali “ustaškim bardom”

screenshot

Njemački tisak raspisao se o dolasku Angele Merkel na predizborni skup HDZ-a u Zagrebu, a između ostalog, u fokusu njihovih pisanja našao se i pjevač Marko Perković Thompson, odnosno njegove pjesme. Mediji prenose kako su njezin nastup u Zagrebu zasjenili “nacionalistički tonovi”, javlja Deutsche Welle.

Der Tagesspiegel piše kako su nastup kancelarke na predizbornom skupu u Zagrebu na kojem je ona upozorila na opasnost od jačanja desnog populizma i nacionalizma “zasjenili upadljivi nacionalistički tonovi“, pritom ovaj dnevnik misli prvenstveno na govor Karla Resslera u kojem je spomenuo Bleiburg te činjenicu da je tijekom predizbornog skupa preko razglasa puštena i Thompsonova pjesma “Lijepa li si”. Također, ovaj dnevnik podsjeća da su “koncerti ustaškog barda Marka Perkovića Thompsona u više navrata posljednjih godina bili zabranjeni i u Njemačkoj”.
Kritični su bili i prema Ressleru, odnosno njegovom govoru na skupu. “Umjesto da govori o budućnosti Europe, mladalački nositelj liste HDZ-a je nošen ovacijama publike radije pričao o ‘najvećoj tragediji hrvatskog naroda‘ u austrijskom Bleiburgu.”, piše Der Tagesspiege.
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI