Tolušić “doradio” imovinsku karticu: Pogledajte što sada piše

screenshot

Kuća mu s 165 porasla na 1587 kvadrata, promijenio vrijednost stana…

Nakon što su se mediji raspisali o nepravilnostima u imovinskoj kartici ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, došlo je do promjena u upisanim podacima, iako je ministar isprva danima tvrdio kako je sve ispunio prema pravilima i propisima.

Promijenjena je površina obiteljske kuće u Virovitici, zajedno s famoznom ”roštiljarnicom”, koja je pokrenula lavinu interesa javnosti i sada iznosi 1587 četvornih metara, umjesto dosadašnje površine od 165 m² (dok je u posjedovnom listu, podsjetimo, navedena površina od 330 m²), javlja Dnevnik.hr

Tolušić je, naime, u novu površinu uračunao i okućnicu. Također, prema najnovijoj izmjeni, kuća i okućnica više nisu u suvlasništvu supruge, već je stopostotni vlasnik ministar osobno.

No nije promijenio samo podatke vezane za obiteljsku kuću. Stan u Zagrebu veličine 83,45 m² ministar je procijenio na veću tržišnu vrijednost nego prije 10 mjeseci, kada je zadnji put upisivao promjene u karticu. Dok je u listopadu 2018. stan procijenio na 600 tisuća kuna, nova procjena sada iznosi 630 tisuća.

Novost je u kartici i automobil marke Renault Avantime iz 2002. godine kojeg je ministar procijenio na 27 tisuća kuna, a stekao ga je prodajom imovine i iz vlastite plaće.

Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa potvrdili su za dnevnik.hr da je postupak redovite provjere cijele imovinske kartice ministra poljoprivrede još u tijeku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI