(VIDEO) Dožupan i član Plenkovićeve radne skupine, hrvatsko mjesto proglasio srpskim a Hrvatsku…

screenshot

Petar Mamula, dožupan Primorsko-Goranske županije, kao dio službene delegacije, nedavno je posjetio Republiku Srbiju. Prigoda ove posjete, bio je Festival trube u Guči, a tom prilikom, Mamula je dao i izjavu za lokalnu srpsku televiziju. Između ostalog, Mamula je tako rekao sljedeće:

“Ove godine smo došli s jednim društvom iz jednog malog mjesta iz Gorskog kotra iz Primorsko-goranske županije, iz Gomirja, iz zapravo najzapadnijeg mjesta srpskog u, ajmo reći, u Republici Hrvatskoj”.

Zbog ove izjave, Mamula je prozvan na Županijskoj skupštini a pokušao se opravdati ovim riječima. “Izjave koje govorite nisam dao, to jasno i glasno govorim s ove govornice. Molim vas da prikažete tu snimku. Nikad nisam rekao ‘ajmo reći Republika Hrvatska’, uvijek sam jasno i glasno dao do znanja otkuda dolazim i čiji sam državljani”, u svoju obranu, rekao je Petar Mamula.

Inače, Mamula nije samo dožupan, nego i član Vladine radne skupine za izradu Zakona o brdsko-planinski područjima. Dakle, izravno je odgovoran Vladi Republike Hrvatske, premijeru Andreju Plenkoviću i resornim ministrima.

Bivši je član SDSS-a, a u novije vrijeme, blizak je lokalnom SDP-u. Ovim putem, objavljujemo spornu snimku. Što je Mamula zapravo mislio, ili htio reći, procijenite sami.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI