Visoki sud donio konačnu presudu Milanu Bandiću! Evo što ga čeka

twitter

Visoki upravni sud potvrdio je presudu u korist Milana Bandića prema kojoj zagrebački gradonačelnik ne mora platiti 18 milijuna kuna repova iz predsjedničke kampanje 2009. godine, javlja Dnevnik.hr.

Nakon što je Upravni sud u veljači ove godine zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića oslobodio poreznog duga u iznosu od 18 milijuna kuna, Visoki upravni sud Republike Hrvatske odbacio je žalbu Ministarstva financija na prvostupanjsku presudu.

Bandića se istraživalo zbog obračunavanja poreza na sredstva koja su ostala na računu gradonačelnika Bandića za predsjedničku kampanju 2009. godine. Sredstva su na račun uplaćivana i nakon što je završena kampanja. Zbog toga je USKOK otvorio istragu protiv Bandića.

Nad gradonačelnikom je pokrenut porezni nadzor na temelju kojeg je Porezna uprava 2016. godine donijela odluku da Bandić mora platiti 12 milijuna kuna poreza plus kamate, pa se iznos popeo na 18 milijuna.

U veljači 2017. godine Bandić je protiv tog rješenja podnio tužbu Upravnom sudu i ishodio odgodu izvršenja rješenja sve dok se pravomoćno ne okonča upravni postupak. U veljači 2019. Upravni sud presudio je u njegovu korist.Optužnica je Bandića teretila da je državu za vrijeme kampanje oštetio za 5,7 milijuna kuna, a s računa izvukao 24 milijuna kuna za koje nije platio porez.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI