Zaratili Pupovčevi i Hasanbegovićevi kadrovi

Tjednik srpske nacionalne manjine Novosti, kojega kontrolira Srpsko narodno vijeće čiji je ključni igrač Milorad Pupovac ponovno je u fokusu hrvatske javnosti. Oglasili su se stoga nedavno zbog službene odluke Gradske skupštine Grada Zagreba.

”Da su Novosti tjednik koji ‘provocira Hrvate’ i likuje nad ‘njihovim gubitcima’ te da na taj način pripadnike srpske manjine dovodi u ‘nepotrebnu konfrotanciju s većinskim hrvatskim narodom već su dobro poznate laži. No, one su prošlog tjedna umalo postale dio službene dokumentacije Gradske skupštine Grada Zagreba”, pišu u spomenutom tjedniku očigledno se referirajući na spor između Novosti i stranke Neovisni za Hrvatsku iza koje stoje Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović.

Spor pak nastaje zbog pokušaja promjene Zaključka osude neprimjerenog ponašanja u Gradu Zagrebu, dokumenta kojim je u originalnom obliku Skupština trebala osuditi nasilje i govor mržnje protiv nacionalnih manjina. Novosti pak pišu da je u 2018. godini nastavljen niz protumanjinskih ispada referirajući se na postrojavanje pripadnika A-HSP-a u centru grada, ali i primjerice na mazanje svinjske masti preko osmrtnica građana islamske vjeroispovijesti.

Prema pisanju glasila srpske manjine, Klub Nezavisnih za Hrvatsku kojom ravna Tomislav Jonjić dao je sebi još truda pa su se u novom pokušaju izmjene Zaključka, pored Novosti kroz bizarno širok spektar tema obrušili i na niz neprijatelja poput portala Index zbog proglašavanja katoličkih hodočasnika nekrofilskim orgijama. Zatim su napali zastupnike SDP-a, Nove ljevice i Radničke fronte koju su prosvjedovali protiv promjene imena Trga maršala Tita, a protuprijedlogom kojega potpisuje Jonjić odlučeno je braniti Hod za život od kritičara. Također je definirano da su Esih i Hasanbegović ti koji su napadnuti po nacionalnoj osnovi. Tomislav Jonjić se zbog ove nove konfliktne situacije oglasio na svom Facebook profilu.

“Kako sam sit uvijek istih budalastih (iako ne sasvim nebitnih) priča, ni slova nisam objavio (a nije to učinila ni stranka Neovisni za Hrvatsku), o tome kako smo osujetili pokušaj zagrebačkoga gradskog zastupnika Marka Tornjanca da Gradsku skupštinu stavi u funkciju zaštite Pupovčeva izdvojenog pogona za nekretninski i slični biznis koji o trošku hrvatske države izlazi pod nazivom „Novosti“. Htjelo se, naime, da skupština osudi spaljivanje toga lista u režiji jedne marginalne strančice koja nosi pravaško ime, i da zatraži ograničenje prava na izražavanje mišljenja i okupljanje. Zato sam 30. svibnja 2018. napisao tekst amandmana koji smo podnijeli, apsolutno se protiveći bilo kakvom ograničenju bilo čijega prava na slobodu mišljenja, izražavanja i okupljanja, ujedno tražeći da skupština, ako prihvati ostatak srpskog prijedloga (makar ga potpisali tzv. antifašisti koji nisu nužno Srbi), osudi i napadaje na Hrvate, katolike i muslimane, da osudi ruganje „Novosti“ (i ne samo „Novosti“) s Hrvatima i Hrvatskom. Drugovi antifašistički poduzetnici iz izdvojenog pogona kompanije Plenković & Pupovac & Vrdoljak i družina nisu odoljeli, pa su nas, evo, napali.  Bezočno lažu da smo „kao žrtvu prikazali Željku Markić“. Kao primjeri nasilja nad Hrvatima i ruganja s njima u mom su tekstu amandmana spomenuti: hodočasnici u zagrebačkoj katedrali („tzv. katolički nekrofili“), Hrvatska vojska („Obadva su pala“), Hrvatska uopće („Lijepa naša lijepo gori“) te „Hod za život“, a od pojedinaca Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović kao primjeri „antifašističkog“ divljanja protiv žena i muslimana. Ali, neka ljudi lažu i neka se pjene. Imaju i zašto, a imat će još više”, poručio je Jonjić.

”Dokle god je na snazi politička trgovina u kojoj gradonačelnik Bandić ovisi o revanšističkoj i revizionističkoj, filoustaškoj stranci odnosno Nezavisnima za Hrvatsku, dotle će prava manjina u Zagrebu ostati degradirana, a govor mržnje neosuđen”, zaključio je na koncu gradski zastupnik Torjanec govoreći za Novosti o ovom slučaju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI