Zdravko Mamić uhićen u Međugorju

screenshot

Mamić će tijekom dana biti predan Sudu BiH

Zdravka Mamića, čelnika zagrebačkog NK Dinamo, uhitili su danas pripadnici SIPA-e u Međugorju, saznaje N1. Mamić je u Hrvatskoj prvostupanjski osuđen na šest i pol godina zatvora.

Mamić je uhićen na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisala Hrvatska. Dan prije izricanja presude, temeljem koje je nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora, Mamić je iz Hrvatske došao u Međugorje gdje je i uhićen.

Mamić će tijekom dana biti predan Sudu BiH.

Podsjetimo, BiH ured Interpola primio je u srijedu zahtjev za privođenje Dinamova dužnosnika Zdravka Mamića, po tjeralici koju su raspisale vlasti Republike Hrvatske.

Nadležni policijski organi i organi Granične policije (u čijim bazama se nalazi Inerpolova potjernica) država članica Interpola, dužni su lišiti slobode traženu osobu i predati je nadležnom sudu, u konkretnom slučaju Sudu BiH. Međunarodna potjernica sama po sebi predstavlja zahtjev za privremeno lišenje slobode shodno Europskoj konvenciji o ekstradiciji, a sve radi postupka izručenja zemlji moliteljici.“Stigao je zahtjev u Interpol”, rekao je jučer neimenovani dužnosnik u ministarstvu sigurnosti BiH. Pojasnio je kako će Mamić biti priveden u Sud BiH te će se izjasniti o tome ima li bosanskohercegovačko državljanstvo, kao i protivi li se izručenju Republici Hrvatskoj.

Tjeralica za Mamićem objavljena je i na stranicama MUP-a RH gdje se navodi kako ga traže zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Nalog je izdao Županijski sud u Osijeku.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI