Ženu pokrala Hrvatska pošta! ‘Želim da svi čuju moju priču’

Goran Jakus/PIXSELL

Gospođa iz dijaspore doživjela je vrlo neugodno iskustvo s Hrvatskom poštom te želi svoj iskustvo podijeliti s drugima kako bi ih upozorila, prenosi Večernji list.

“I kad je preporučeno, nije sigurno”, tvrdi gospođa koja je u preporučenom pismu iz Njemačke poslala prijateljici 50 eura. Godpođa dodaje: “Pismo je bilo namijenjeno jednoj dragoj ženi koja prilično teško zarađuje svoju koricu kruha i uz to ima bolesnog muža. Zbog toga sam joj željela u okviru svojih skromnih mogućnosti bar malo pomoći i poslala sam u tom preporučenom pismu 50 eura”.

Pismo je poslala 22. lipnja, ali s obzirom na to da danima poslije nije stiglo primateljici, poslala je upit pošti u Njemačkoj, gdje su joj odgovorili kako je pismo već u Hrvatskoj. “Odgovor njemačke pošte stigao je brzo. U pismenom odgovoru pisalo je opet da je pismo 24. lipnja stiglo u Hrvatsku. Za dalje je, znači, odgovorna samo Hrvatska pošta. Nakon što je potjernica došla do Hrvatske pošte, odjedanput je to pismo nevjerojatnom brzinom, u roku od dva dana, konačno stiglo, no bilo je potrgano, odlijepljeno i s pokradenim sadržajem. Novac nije bio unutra“, tvrdi razočarana gospođa.

Gospođa je uputila pritužbu pošti, nakon čega je njezina poznanica obaviještena da je “slučaj u ispitivanju” i da im ostavi broj žiro-računa kako bi joj, kad se slučaj riješi, poslali to što joj pripada. “Do danas se ništa od toga nije dogodilo, a prošla su već dva i pol mjeseca. Malo sam po internetu istražila i našla na raznim forumima da moj slučaj nije jedini. Nemam riječi jednostavno je tužno kakva je ta naša Hrvatska zemlja postala. Lopovi se osjećaju potpuno sigurno pa čak i u takvim institucijama”, zaključuje razočarano.

Iz Hrvatskesu  pošte napomenuli da su korisnici dužni za slanje novca odabrati usluge koje su za to i predviđene. “Hrvatska pošta za slanje novca ima nekoliko usluga u unutarnjem i vanjskom prometu. U unutarnjem prometu novac možete poslati poštanskom uputnicom ili uslugom Cashexpress koja primatelju jamči uručenje novca u roku od 15 minuta u poštanskom uredu u koji je novac poslan. Za slanje novca u međunarodnim tokovima korisnici trebaju koristiti uslugu međunarodne poštanske uputnice”, ističu u Hrvatskoj pošti.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI