Bernardić može preuzeti Hrvatsku stranku umirovljenika!

facebook

Ako Bernardić, dakle, ne uspije zadržati kormilo SDP-a, onda on u 38-oj godina života može otići u mirovinu u iznosu od 9500 kuna mjesečno. No, ukoliko Bero ne želi napustiti političku pozornicu i ne želi prerano otići u ropotarnicu povijesti on može ući u Hrvatsku stranku umirovljenika i tamo se natjecati za predsjednika stranke.Tko zna, možda mu sadašnji predsjednik Silvano Hrelja i prepusti to mjesto kako bi dao osobni doprinos pomlađivanju rukovodnog kadra HSU-a.

Najnovije istraživanje raspoloženja građana prema političkim strankama i političarima u Hrvatskoj donijelo je olakšanje premijeru Plenkoviću, jer je njegovom HDZ-u krenulo na bolje, dok je Bernardićev SDP doživio novi pad.
Tako redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedeno početkom srpnja (od 02. do 05. srpnja), pokazuje još nekoliko vrlo zanimljivih nalaza o preferencijama političkih stranaka, percepciji političara i drugim odnosima u političkoj areni. Da su parlamentarni izbori provedeni početkom srpnja (cijela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 53-59 posto), HDZ bi i ovaj mjesec bio relativni izborni pobjednik.
Na ljestvici preferencija političkih stranaka vrh pripada HDZ-u s izborom od 25 posto (prema 24,8 posto iz lipnja). SDP na drugom mjestu bilježi izbor od 18,7 posto (u odnosu na 19,1 posto iz lipnja). Živi zid je na trećem mjestu s izborom od 13,4 posto (prema 13,1 posto iz lipnja), a slijedi Most s izborom od 7,3 posto (prije mjesec dana 7,8 posto). Među prve četiri stranke na ljestvici rejtinga u odnosu na prošli mjesec dvije su zabilježile međumjesečni rast (HDZ i Živi zid), dok je za SDP i Most zabilježen međumjesečni pad izborne podrške.
Dakle, previranja u SDP-u tu su stranku stajala rejtinga, ali je i rejting Davora Bernardića također u strmoglavom padu. Nastave li se međustranački sukobi i produbili se jaz između pučista koji žele svrgnuti Bernardića s mjesta predsjednika SDP-a toj stranci će i dalje padati rejting. Ipak u moru loših vjesti Bernardića je ovih dana sustigla i jedna dobra vijest. Naime za tri mjeseca predsjednik SDP-a Davor Bernardić steći će uvjete za saborsku mirovinu gdje bi ga mnogi i htjeli vidjeti. Pravo na zastupničku mirovinu imaju svi koji su odradili barem dvije godine mandata u 6. sazivu Sabora – muškarci pod uvjetom da imaju navršenih 55 godina života, a žene 50 godina te odrađenih 20 godina staža. Ako Bernardić dakle ne uspije zadržati kormilo stranke onda on već sa 55 godina života može otići u mirovinu u iznosu od 9500 kuna mjesečno. No, ukoliko Bero ne želi napustiti političku pozornicu i ne želi prerano otići u ropotarnicu povijesti on može ući u Hrvatsku stranku umirovljenika i tamo se natjecati za predsjednika stranke. Tko zna možda mu sadašnji predsjednik Silvano Hrelja i prepusti to mjesto kako bi dao svoj doprinos pomlađivanju rukovodnog kadra HSU-a.
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI