Dr. Božo Petrov mogao bi na mjesto dr. Gorana Jusupa u Obrovac!

screenshot

U Obrovcu se ovih dana počelo šuškati da bi uskoro na upražnjeno mjesto u tamošnjem Domu zdravlja, mogao doći najpoznatiji hrvatski psihijatar. Dakako, riječ je o Boži Petrovu, koji se i do sada pokazao kao veliki humanist i entuzijast, kažu njegovi poznavatelji, a njegovo znanje i iskustvo doprinijelo bi stabiliziranju situacije u Obrovcu nakon drame koja se, s lažnom medicinskom sestrom, prethodnih dana odvijala u obrovačkom Domu zdravlja

Prethodnih je dana udarna vijest u svim hrvatskim medijima, bila nesretna priča o obrovačkom liječniku, dr. Goranu Jusupu i njegovoj lažnoj medicinskoj sestri, Veroniki Pecollaj. Naime, ovaj nekada odličan liječnik i sjajan čovjek za društvo, koji je obožavao svoju obitelj, suprugu i dvojicu sinova, došao je u središte medijske pozornosti kada se otkrilo da kod njega radi lažna medicinska sestra, inače duševno bolesna osoba sa smanjenim intelektualnim sposobnostima.

Međutim, život ponekad zamiješa karte toliko snažno da čovjek iz špila više ne može izvući pravu, koju god da izabere, pišu mediji o „ukletoj“ sudbini dr. Jusupa. Podsjetimo, dr. Goranu Jusupu se nanizalo toliko loših stvari od trenutka kada mu se raspao brak 2010., kada je već bio u vezi s medicinskom sestrom iz obližnjeg Kruševa, s kojom ga je pet godina poslije rastavila tragedija, a multipla skleroza, koju je liječio negiranjem, snažno je napredovala. Osamio se, zapustio, pa čak i izolirao. Poput ljubavnih, popucale su i sve njegove prijateljske i životne veze. Uspostavio je samo jednu novu, s Veronikom.

O ovom slučaju oglasile su se i sve nadležne institucije, a nakon provjere u Domu zdravlja u Obrovcu, inspekcija Ministarstva zdravstva nije utvrdila nikakve medicinske nepravilnosti u radu liječnika Gorana Jusupa. To je potvrdio i ministar zdravstva, Milan Kujundžić, koji je rekao da je jedina utvrđena nepravilnost – što Jusup nema medicinsku sestru.

U međuvremenu, Dom zdravlja u Obrovcu, ostao je i bez dr. Jusupa, jer je on pod teretom medija i teškog i nesretnog života „pukao“ i otišao na bolovanje. Tako je njegovo mjesto u Obrovcu ostalo upražnjeno, a po gradu se počelo šuškati da bi uskoro to njegovo mjesto moglo biti popunjeno jednim poznatim psihijatrom iz Metkovića – aktualnim čelnikom Mosta, dr. Božom Petrovim.

Božo – humanist i entuzijast

Dobro je što je Božo psihijatar, takvi nam u ovoj situaciji i trebaju, kažu neki Obrovčani, komentirajući glasine da bi im u Dom zdravlja mogao doći – najpoznatiji hrvatski psihijatar. Petrov se i do sada pokazao kao veliki humanist i entuzijast, a njegovo znanje i iskustvo doprinijeli bi stabiliziranju situacije u Obrovcu nakon drame koja se prethdnih dana odvijala u tamošnjem Domu zdravlja.Inače dr. Božo Petrov pohađao je osnovnu školu u rodnom Metkoviću, a klasičnu gimnaziju u Sinju. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Mostaru, specijalizirao psihijatriju u Kliničkoj bolnici Vrapče u Zagrebu, a svojedobno je bio zaposlen u Kliničkoj bolnici u Mostaru. Oženjen je i otac troje djece.

Hoće li se Božo Petrov odlučiti na taj korak, moglo bi se uskoro doznati, jer tom metkovskom psihijatru i čelniku Mosta, nikakvi izazovi nisu strani. Tako je Božo Petrov kao prilični anonimac, na prvim lokalnim izborima na kojima je sudjelovao, 2013. godine, u prvom krugu osvojio 45,78 posto glasova i ušao u drugi krug izbora za gradonačelnika Grada Metkovića, s protukandidatom, tada aktualnim i moćnim gradonačelnikom, Stipom Gabrićem Jambom.

U drugom krugu, grad Metković je bio u hrvatskom vrhu prema odazivu na izbore (66,06 posto) kao i u prvom krugu, a dr. Božo Petrov preuzeo je gradonačelnički mandat pobijedivši sa 67,94 glasova. Uz gradonačelnika Petrova, Most je dobio i dvoje dogradonačelnika – Katarinu Ujdur i Nikolu Grmoju.

Ohrabren tim rezultatima, Petrov je s Mostom hrabro krenuo i na parlamentarne izbore u studenom 2015. godine, pa se s 19 osvojenih mandata i nakon što je četvero članova liste napustilo Most, bez njegove liste nije mogla sastaviti nova Vlada.

Prvi Mostovac u dilemi

Nakon pregovora koji su trajali više od mjesec i pol dana i na kojima je inzistirao na velikoj koaliciji između SDP-a Hrvatske i koalicije Hrvatska raste, te Domoljubne koalicije na čelu s HDZ-om, na kraju se odlučio za koaliciju s ovom drugom. Početkom 2016. je imenovan za potpredsjednika Vlade na čelu s Tihomirom Oreškovićem. A kada je pala Oreškovićeva vlada, Božo Petrov je s Mostom osvojio opet dovoljan broj mandata na izvanrednim parlamentarnim izborima u rujnu 2016. godine, te je ušao i u vladu novoga premijera, Andreja Plenkovića.

Iz Vlade su izašli nakon nekoliko mjeseci kada su Mostovi ministri odlučili podići svoj glas protiv ministra financija, Zdravka Marića, i od tada su u – oporbi. Vjerojatno su i Petrov i njegovi kolege iz Mosta svjesni da im u oporbi baš i ne cvjetaju ruže, te da ih je na listi popularnosti pretekao i Živi zid, pa bi im neka nova avantura, možda, dobro došla za podizanje rejtinga.

A za takvo što nema bolje prilike nego se ponuditi za upražnjeno mjesto liječnika u Domu zdravlja u Obrovcu, u kojem je do sada stolovao nesretni, dr. Goran Jusup. Oni malo bolji poznavatelji lika i djela Bože Petrova, smatraju da bi na takav izazov dr. Petrov mogao pozitivno odgovoriti i tako u Obrovac donijeti neke nove vjetrove, a sebi i svojoj stranci priskrbiti dodatne političke bodove pred predstojeće izbore koji dolaze u nizu…

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI